Saturday 30 June 2012

Singuratate

   In anumite situatii lucrurile iau o intorsatura neplacuta si se intampla sa ai nevoie de compania cuiva. Desi nu am inteles niciodata de ce anume omul se gandeste cel mai mult la companie atunci cand este trist, dar dupa cum probabil multi dintre noi s-au obsinuit am observat ca viata nu este intotdeauna dreapta si asta mai ales din cauza noastra pentru ca suntem egoisti atunci cand nu ar trebui sa fim si invers. Natura umana este distructiva in sinea ei, prea putine lucruri o fac sa deraieze de la aceste principii, dar totusi printre acelea se numara si animalele de companie, acele fiinte ce inca se bazeaza pe instincte si vad lumea la o alta scara mai putin constienta decat noi sa poate cine stie noi suntem mai putini constienti decat ele.

Lucrurile poate stau undeva pe la mijloc si noi nu reusim poate sa ne mai bucuram de lucrurile simple ca de exemplu un rasarit de soare, sau un raset de copil. Sau poate ca noi nu mai reusim sa mai fim copii in anumite clipe ale vietii cand inca se mai poate. Asta ne dadea candva speranta. Speranta pe care astazi o putem pierde atat de usor pentru ca nu mai avem atat de multe lucruri de care sa ne agatam. Atunci cand ramanem singuri ne putem lua totusi un animal de companie sa ne reaminteasca cam toate aceste lucruri, pana la urma cainele este totusi un fel de copil, un copil ce ne in afara de responsabilitati ne aduce si cate un zambet pe buze si asta destul de des. Dupa cum stiti multi dintre voi si cainii fac boacane, dar de cele mai multe ori ne simt starile de spirit si reactioneaza ca atare facandu-ne sa ne simti uneori in siguranta sau cel putin intelesi. De aceea cainele tau merita multe nu numai mancare sanatoasa si control la un medic veterinar .

    Merita afectiunea ta in primul rand, merita sa stie ca tii la el, si el iti va fi prieten atat cat va trai. Probabil ati vazut prin ziare multe stiri in care se spunea cum aceste animale nu paraseau mormantul stapanului dupa ce era ingropat, atat de mare poate fi afectiunea. De aceea si ei cand patesc ceva trebuiesc dusi imediat la o clinica veterinara pentru eventuale operatiuni medicale ce trebuiesc executate ca acestia sa scape teferi. In cazul unui accident mai serios exista pentru aceste animale si ambulanta veterinara. Nu se pot face din pacate pe ei interventii atat de complicate ca si pe oameni dar si medicina in acest domeniu avanseaza si lucrurile se pot schimba. Oricum sfaturile unui veterinar te pot ajuta in sensul ca te vor invata in urma unor analize sa stii ce alimentatie sa oferi cainelui tau in functie de starea fizica, rasa, varsta si mai ales tipul de comportament pe care il are. Mai nou s-au infiintat si regimuri de clinica veterinara non-stop pentru cazurile de urgenta. Totusi inainte sa va luati un animal de companie trebuie sa vedeti daca timpul va permite sa puteti avea grija de el in mod corespunzator, apoi sa vedeti daca si spatiul va permite sa tineti un caine, dupa cum stiti sunt foarte dinamici si este destul de greu sa ii tineti in locuri unde nu au loc sa se miste.

No comments:

Post a Comment