Friday 30 March 2012

Dispozitive A.C. tehnologii folosite

Elementele folosite sunt chimice ce au proprietati care sa le ajute sa isi modifice starea la temperaturi mici. AC poseda in interior aeratoare care plimba aerul cald peste aceste bobine pline cu refrigerant. De fapt AC din centru are un intreg ansamblu de conducte creeat sa duca aerul prin tevi. Cand aerul cald curge peste cel racit, aparaturade presiune joasa, lichidul refrigerant din interior absoarbe caldura pe masura ce se preschimba din lichid in gaz. Ca acest procedeu sa ramana la acelasi grad de eficienta AC este nevoie sa transforme apoi gazul refrigerant in lichid din nou, ca sa aibe loc asta un compresor pune gazul sub presiune mare, un proces ce creeaza caldura nedorita, intreaga temperatura creeata in cantitate mare din procedeul de compresiune al gazului este evacuat in exterior prin folosirea unui set de bobine numite bobine condensatoare si un al doilea ventilator. In moment ce gazul isi scade temperatura si se transforma in apa si apoi procesul se reia, gandeste-te la el ca un proces repetitiv si inteligent. Este usor de vazut ca sunt doua lucruri distincte care se petrec intr-un aparat de aer conditionat. Procesul repetitiv de comprimare al gazului si transformarea lui in lichid iar apoi schimbarea in gaz din nou ne aduce in zilele calde o temperatura placuta , racoroasa in confortul casei sau al masinii noastre.relativ mici, . Prize de aer cald din partea din spate a unitatii, in timp ce bobine condensator si un ventilator sa raceasca si se re-circula aerul interior. Aparatele industriale de aer conditionat sunt un pic diferite Aparatale de aer au un aparat de reglat cu sistemulde de marire a temperaturii, si compresor si condensator, partea fierbinte a unitatii, nu este in interior. un mecanism repetitiv si inteligent. Este simplu de vazut ca sunt doua lucruri distincte care se intampla intr-un AC. Procesul repetitiv de faza apoi transformarea apei in gaz inapoi ne transforma azi calduroase o temperatura joasa , racoroasa in confortul casei sau al masinii noastre.Unitatea de absorbtie este intr-o cutie metalica au de regula aceste piese puse pe langa ferestre. Acestea de regula se pun intr-o fereastra de deschidere. Guri de aer cald din zona din spate a unitatii sunt ocupate sa raceasca si sa re-circule aerul interior.


aer conditionat split, aer conditionat

Traseul telegondolei din Bucuresti, schimbat de Comisia Monumentelor Istorice. Telegondola ar trebui sa ocoleasca Parcul Herastrau

Proiectul telegondolei din Bucuresti a fost prezentat, miercuri, la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice de pe langa Ministerul Culturii in vederea obtinerii avizului de specialitate de la aceasta institutie. Membrii Comisiei au cerut proiectantilor sa schimbe traseul instalatiei pe cablu astfel incat sa ocoleasca Parcul Herastrau, monument istoric. Initial, proiectul promovat de Primaria sector 2 prevedea ca telegondola sa plece de la capatul Soselei Pantelimon, de langa hipermarketul Cora, sa traverseze lacurile Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca si parcul Herastrau si sa ajunga la Casa Presei.

"Proiectul telegondolei a fost prezentat, miercuri, la Comisia Nationala a Monumentelor Istorice. Nu a fost avizat. Comisia a cerut proiectantilor sa modifice traseul instalatiei intre Ambasada Chinei si Piata Presei, astfel incat lacul sa fie ocolit pe la Nord. De asemenea, s-a propus amplasarea unei statii langa roata mare. Restul traseului a ramas la fel. Cu varianta modificata, proiectantii vor reveni si vom discuta atunci daca o avizam sau nu", a declarat pentru HotNews.ro Liviu Ianasi, membru in Comisia Nationala a Monumentelor Istorice.

Avizul Ministerului Culturii este decisiv in evolutia proiectului. Fara acest aviz, proiectul nu poate fi discutat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ultimul for decizional in acest caz.

Proiectul telegondolei a fost prezentat, in octombrie 2011, si in Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei. Nici acest for nu a avizat telegondola, membrii Comisiei considerind ca este un proiect politic si ca afecteaza spatiile verzi din parcuri, dar si un monument de importanta nationala - Parcul Herastrau.

Atat ONG-urile, cat si arhitectii sunt impotriva realizarii telegondolei din Bucuresti fiind de parere ca acest proiect este "absurd", "inutil", "o tichie de margaritar". Vezi aici si aici punctele lor de vedere.

Traseul telegondolei, potrivit proiectului initial

- traseul total va fi de 10 kilometri;
- va pleca de la capatul Soselei Pantelimon, de langa hipermarketul Cora;
- va traversa salba de lacuri Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca;
- va ajunge in Herastrau, langa Piata Presei Libere;

Cabina telegondolei va opri in cinci statii care vor fi amplasate in apropriere de marile bulevarde cu care telefericul se intersecteaza:

        DN1 (Piata Presei)
        bd. Aviatorilor
        Barbu Vacarescu
        Lacul Plumbuita
        Soseaua Pantelimon (Cora Pantelimon

Proiectul telegondolei este initiat de Primaria sector 2, iar costurile necesare implementarii se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro.

Blackberry abandoneaza lupta directa cu iPhone si Android si se va concentra pe segmentul business

​RIM, compania canadiana care produce telefoanele Blackberry a anuntat o schimbare de directie exclusiv catre clientii companii, urmand ca segmentul consumer dominat clar de iPhone si Android va ramane in plan secund, scrie The Guardian. Compania este in criza de mult timp, trimestrul trecut a avut pierderi de 125 milioane dolari, iar acum a anuntat demisia surpriza a unuia dintre fondatori, Jim Balsillie.

"Nu putem face noi insine totul, insa putem face lucrurile la care ne pricepem bine", spune seful companiei, Thorsten Heins. RIM a avut prea putin succes in vanzarea de telefoane catre persoane fizice, segment in care terminalele cu iOS si Android s-au descurcat mult mai bine.

Este nevoie de o schimbare clara de strategie, spune seful companiei, una ce necesita "schimbari substantiale".  

"Suntem constienti ca Blackberry nu poate reusi daca incearca sa fie pe placul tuturor si sa faca de toate pentru toti. De aceea vom construi pornind de la punctele noastre forte", admite Thorsten Heins.

Nu numai ca a pierdut mult cota de piata, insa si rezultatele financiare au fost dezamagitoare, trimestrul trecut aducand pierderi de 125 milioane dolari, fata de aproape un miliard profit, cum s-a intamplat in primul trimestru din 2011. Veniturile au scazut de la 5,2 miliarde dolari, la circa 4,2 miliarde dolari, iar valoarea actiunilor s-a diminuat si ea cu 80% intr-un an.

Compania a vandut 500.000 de tablete Playbook, insa numai dupa ce a coborat pretul de vanzare sub cel de fabricatie, de la circa 500 dolari, la 200 in unele cazuri.

Thursday 29 March 2012

Ungaria: Presedintele Pal Schmitt, implicat intr-un scandal de plagiat, risca sa-si piarda titlul de doctor si este presat sa demisioneze

Consiliul de doctorat al Universitatii Semmelweis din Budapesta a decis retragerea diplomei de doctorat presedintelui ungar Pal Schmitt, dupa ce universitatea a calificat lucrarea drept "plagiat", relateaza AFP.

"Consiliul de doctorat al Universitatii Semmelweis considera justificata deposedarea presedintelui Pal Schmitt de doctoratul pe care acesta l-a obtinut in 1992", a declarat joi rectorul Universitatii, la finalul unei reuniuni extraordinare a Consiliului.

"Propunem sa lansam procedura de retragere a titlului de doctor", a adaugat acesta, indicand ca propunerea Consiliului trebuie sa fie confirmata mai tarziu in cursul zilei de joi de Senatul Universitatii.

Consiliul, care a luat aceasta decizie cu o majoritate de 16 voturi la 2, a fost convocat in urma unui raport realizat de un comitet din cadrul aceleiasi universitati, care a aratat ca doctoratul presedintelui Pal Schmitt este un plagiat dupa o lucrare a expertului bulgar Nikolai Georgiev.

Potrivit raportului, publicat miercuri, "doctoratul este bazat pe o traducere cuvant cu cuvant intr-o proportie importanta si neobisnuita" si, mai mult de atat, "lucrarea" este o traducere de calitate mediocra, care "face aluzie la aspecte ce nu exista in teza, dar figureaza in lucrarea originala a lui Georgiev"

Comitetul mai mentioneaza in raport ca "procesul de obtinere a doctoratului" a fost, "desi cu lacune, conform regulilor in vigoare de atunci ale Universitatii de Educatie Fizica".

Raportul comitetului universitar a provocat un val de proteste in presa maghiara, chiar si in cea apropiata guvernului, care a cerut demisia sefului statului.

Wednesday 28 March 2012

Eficienta unui instalator

instalatorul este o persoana bine pregatita profesional care se ocupa de executarea, montarea, revizia sau repararea unei instalatii. In conditiile in care ne confruntam cu una din problemele enumarate mai sus este bine sa apelam la serviciile unui instalator.  Este concluzia la care am ajuns in urma experientei traite. Traiesc in mediul rural, la casa. In jurul casei am foarte mult pamant. Dispuneam de fantana in curte dar nu eram multumita. Aveam planuri mari pentru gospodaria mea, fapt ce m-a determinat sa iau masuri. Imi doream o gradina mare, voiam sa produc nu doar pentru autoconsum cat si pentru comert. Era impsibil sa-mi ud pamantul carand apa cu galeata. De aceea mai intai de toate mi-am montat o pompa submersibila pe care am alimentat-o la fantana. Aceasta pompa era optima pentru irigatii. Am apelat la un instalator care mi-a montat-o. Este un dispozitiv simplu, apa este trasa din fantana, prin sistemul rotativ traverseaza pompa si este impinsa prin tevile de distribultie spre culturi. Functioneaza pe baza de curent electric. Are un dispozitiv economic de functionare. Practic pompa propriu-zisa se regleaza la anumite valori atat in ceea ce priveste  cantitatea de apa care urmeaza sa fie distribuita cat si intervalul de timp la care procesul de irigare se declanseaza din nou. Estimez o anumita cantitate de apa de care consider ca am nevoie, o reglez la parametrii doriti si pot sta linistita. Sunt anumite indicatii de utilizare si exploatare care trebuie respectate.  Sfaturile date de instalator au fost urmatoarele: nivelul apei trebuie verificat constant pentru a evita functionarea acesteia pe uscat, apa pompata trebuie analizata pentru a nu avea prea multe impuritati sau corpuri straine de mari dimensiuni ce i-ar putea bloca sistemul de functionare. Recent pusa in folosinta eram foarte multumita de ea. Recolta era bogata iar rezulatele muncii mele erau satisfacatoare. Totul decurgea normal pana intr-o zi cand nu a mai pornit. Initial am zis ca e de la conexiunea de curent. M-am gandit ca  poate s-a defectat racordul. Am chemat  un instalator care a verificat conexiunea la curent, dar nimic. Totul era in regula. instalatorul a observat insa fluctuatiile apei sursei de alimentare, iar cauza defectiunii a fost identificata imediat. Practic nivelul apei nu era acelasi si aceste fluctuatii mari de nivel probabil nu au facut altceva decat sa o lase sa functioneze pe uscat. Sistemul rotativ s-a invartit in gol iar motorul s-a defectat. Pompa a fost curatata de instalator si reparata, fiind repusa imediat in functiune. Se recomanda foarte mare atentie la nivelul apei, pentru ca nu este tot timpul acelasi. In functie de diversi factori azi poate fi foarte ridicat, maine poate fi extrem de scazut. Aceste oscilatii sunt periculoase iar situatia trebuie monitorizata pentru a preveni astfel de probleme. Specialistul a avut drepatate, chiar a insistat pe acest aspect sa fiu foarte atenta, dar din pricina muncii si extrem de multumita de rezultatele obtinute am neglijat conditiile in care pompa isi desfaasura activitatea. Un instalator bun identifica problema imediat si o si rezolva la fel de repede. Nu pot afirma ca pompa este un dispozitiv pretentios, trebuie luate in calcul anumite conditii de intretinere si exploatare. Pentru a evita repetarea unui astfel de episod, instalatorul  a montat un  dispozitiv cu senzori in apropierea pompei, undeva la baza. Acesta avea rolul de a opri pompa in cazul in care nivelul apei scade considerabil. Acei senzori simt pericolul, iar dispozitivul transmite comanda cde incetare a activitatii catre pompa. Este indicat ca specialistul sa fie bine pregatit in domeniu, la curent cu toate noutatile, putand astfel sa ia cea mai corecta decizie in cazul executarii unei lucrari mai complexe. Este important sa dispuna si de cele mai moderne si mai eficiente  scule, dispozitive si verificatoare in domeniu


instalator gaze, instalator pompe submersibile

Sfaturi pentru cumpararea unui calculator

Ar fi greu sa ne imaginam sa traim fara calculatoare in ziua de azi, mai ales ca destul de multi oameni au meserii legate de munca la calculator. Cei mai multi dintre noi folosesc calculatoarele, totusi, mai mult pentru divertisment, considerand ca filmele, cartile si muzica pe care le consumam pot fi depozitate in format digital. Apoi, internetul ne permite sa fim in contact permanent cu prietenii si cu lumea intreaga, de fapt, asa ca nu e de mirare ca petrecem zeci de ore pe saptamana in fata unui monitor. Daca mai adaugam la asta si dezvoltarea industriei jocurilor pe calculator, multe dintre ele putand fi jucate, practic, la nesfarsit (vezi cazul jocurilor online), realizam ca de fapt nu ne ajung orele unei zile pentru toate lucrurile pe care vrem sa le facem “la calculator”.

Totusi, s-ar putea sa te afli la inceputurile perioadei de utilizator, iar cumpararea unui calculator sa fie relativ problematica daca nu ai pe nimeni care sa te sfatuiasca. La prima vedere, toate cifrele si detaliile tehnice pot sa fie destul de intimidante, mai ales daca n-ai mai avut contact cu lista de specificatii a unui calculator. In mod normal, angajatii magazinelor de profil ar trebui sa-ti ofere asistenta cuvenita, dar in caz in care vrei sa abordezi aceasta cautare bine informat, iata cateva sugestii legate de cumpararea unui calculator.

-          Compara preturile: Magazinele mari de electronice care vand si calculatoare tind sa ceara mai mult pe acest tip de produs decat magazinele de profil. De multe ori, retailerii de electronice au parteneriat cu un singur producator de calculatoare, iar posibilitatea de a alege din mai multe variante e esentiala. Magazinele mai mici, care au adesea pe stoc si calculatoare second hand, pot vinde un calculator si “pe bucati”, adica iti poti configura calculatorul dupa bunul plac, fara sa platesti in plus pentru manopera cuvenita asamblarii acestuia.

-          Stabileste-ti prioritatile: Daca vrei un calculator doar pentru navigat pe web si filme, te poti multumi chiar si cu un sistem mai vechi, cu un procesor single core si fara o placa video dedicata. In schimb, daca-ti doresti ceva mai mult, cum ar fi sa faci editare video pe calculator sau sa te joci cele mai noi titluri aparute pe piata, e necesar sa te gandesti la un sistem cu un procesor de generatie noua, de genul Core i7 sau AMD Phenom X3. Apoi, e necesar sa investesti intr-o placa video capabila sa faca fata acestui tip de program. Nu in ultimul rand, pentru viteza si siguranta, e recomandabil sa investesti si intr-un SSD, un tip nou de mediu de stocare care e mai rapid, mai sigur si mult mai silentios decat un HDD. Nu in ultimul rand, trebuie sa fii atent si la sistemul de operare pe care-l alegi: Linux iti va face cu ochiul poate pentru ca e gratuit, dar adevarul e ca suporta mult mai putine programe si e mai putin functional per ansamblu decat Windows. Cat despre Windows, daca doresti sa instalezi mai mult de 4 GB de memorie RAM, asigura-te ca sistemul de operare e pe 64 biti.

-          MAC sau PC? : Desi sunt mai scumpe, calculatoarele produse de Apple ofera o experienta mai placuta si sunt mai ergonomice, avand monitorul si unitatea centrala in acelasi pachet. Apoi, sistemul de operare e mai intuitiv si mai atragator, dupa anumite standard, din punct de vedere estetic decat Windows. Avantajele unui PC care ruleaza pe Windows sunt pretul mai mic si compatibilitatea sporita cu programe third party.


calculatoare sh, calculatoare second hand

Tuesday 27 March 2012

Actiunile unui instalator intr-o statie de pompare

Intr-o statie de pompare inainte de executarea montajului exista o serie de actiuni premergatoare  pentru ca acesta sa se relizeze in bune conditii. Printre aceste etape remarcam importanta amenajarii platformelor pentru montaj.  La locul de montaj, in imediata vecinatate a fundatiilor, se vor amenaja platforme din lemn sau beton  de dimensiuni corespunzatoare pe care sa se poate executa opratiile ce precedc actiunea de montaj. Pe aceste  platforme se vor efectua spalari de rulmenti si gresarea acestora, verificarea elementelor de imbinare, a garniturilor. Un instalator , specialist pe acest domeniu are datoria sa se asigure daca aceste platforme  au fost amenajate.  Executarea acestor lucrari premergatoare trebuie bine pusa la punct. Un instalator trebuie sa lucreze in echipa cu ceilalti specialisti pentru ca intregul proces de pregatire teren, montare, instalare sa decurga in cele ami eficiente conditii. In zona este bine sa se asigure existenta unor instalatii sau dispozitive de ridicat. La statiile prevazute  cu asemenea instalatii se va verifica corespondenta intre sarcinile nominale  pentru care a fost construita instalatia de ridicat si greutatile maxime ce urmeaza a se ridica. Se verifica, de asemenea functionarea optima a acestora si in conditii de siguranta. Utilizarea instalatiilor de ridicat se va face cu respectarea anumitor norme, folosind numai cabluri bine matisate. Cablurilor  li se vor atasa marci. Se va proba buna functionare a limitatoarelor de cursa sau a celor de asigurare a sarcinei pe carlig. Daca statia nu este prevazuta cu instalatii de ridicat, echipa de montaj va utiliza toata gama de dispozitive omologate de care va avea nevoie.  Este important racordul la reteaua electrica. Acesta este realizat si verificat de catre un instalator. Pompele functioneaza pe baza de energie electrica. Buna  desfasurare a opratiunilor de verificare, de masurare  anumitor cote, de asamblare la pozitie, este conditionata si de o buna iluminare  a apatiului de montaj. Locurile de lampa fixe se vor alimenta la o tensiune uzuala 220 V. Pentru lampile portative obligatoriu reteaua  de alimentare va fi de 24sau 12 V. Obtinerea tensiunilor nepericuloase  sa va face utilizand transformatoare coboratoare de tensiune.  In actuala conjunctura energetica se vor lua toate masurile pntru utilizarea la maximum a  luminii naturale.  Acelasi instalator verifica daca la prizele fixe din statie  exista inscriptii ale curentului si tensiunii la care sunt alimentate. Apoi urmeaza asigurarea zonei de montaj  cu aer comprimat.  Pentru actiunarea unor  dispozitive si scule pneumatice, precum si pentru curatirea prin suflare cu aer comprimat  a diferitelor piese, se aduce in zona o conducta de la un compresor. Instalarea compresorului  se fac la o distanta, care sa asigure  personalului protectie fonica corespunzatoare.  Conducta va avea la capatul dintre consumatori , suficiente reductii  cu robineti de racord, pentru a satisface toate punctele de lucru. In functie de complexitatea operatiunilor de montaj, cu obligativitatea respectarii recomandarilor  furnizorului de utilaj, echipele de lucru vor fi dotate cu suficiente scule ( pe tipuri si dimensiuni adecvate), respectiv cu dispozitive si aparate de masura si control, in vederea desfasurarii normale a tuturor fazelor montajului. Supervizarea acestor etape si verificarea modului in care s-au realizat cad in sarcina unui instalator, reponsabil de procesul propriu-zis de montare al pompelor.  Este necesar sa se prevada un spatiu special , la dispozitia echipei de montaj, eventual prin instalarea provizorie a unei baraci, demontabila, dotata cu  utilitatile strict necesare, precum si cu spatii si accesorii  pentru crearea conditiilor de intocmire  a graficelor de lucru  si altor lucrari de evidenta. Se vor asigura dulapuri pentru pastrarea sculelor, aparatelor de masura si control sau reperelor mai mici ale ansamblelor utilajului ce se monteaza.  Dupa ce s-au indeplinit toate fazele  operatiunilor de montaj si s-au asigurat conditiile de microclimat, cu respectarea normelor de tehnica securitatii si protectiei muncii, incep operatiunile de montaj propriu-zise executate de instalator.


instalator, instalator

Sanatatea dentara la copii

Pentru a fi siguri ca le dam copiilor nostri un start bun in viata din punct de vedere medical, trebuie sa ne asiguram ca ii invatam de mici sa aiba grija de dintii lor. Dintii sunt foarte sensibili in perioada copilariei, iar daca ignoram acest aspect al dezvoltarii armonioase a copiilor nostri, s-ar putea sa ramana cu o mostenire destul de neplacuta pentru restul vietii lor, si anume o dentitie nesanatoasa, care va fi destul de respingatoare si din punct de vedere estetic. Desigur, pana cand copiii sunt foarte mici, parintii trebuie sa aiba grija de dantura micutilor, asa ca e recomandat sa ii spalati pe dinti si sa le curatati gura dupa fiecare masa, mai ales dupa una care implica dulciuri. Apoi, cand copiii sunt destul de mari pentru a invata rutine, precum mersul la toaleta sau modul in care functioneaza diverse ustensile prin apartament, o scurta lectie despre igiena orala e foarte important de aplicat copilului tau. In cele din urma, va trebui sa-ti educi copilul si in legatura cu importanta mersului la dentist, dar inainte de aceasta e important sa ai tu grija de el, astfel:

-          Dupa aparitia primului dinte de lapte, spala dintele sau dintii cu o pasta de dinti pe baza de fluorura, care va ajuta la indepartarea bacteriilor si va ajuta la protejarea dintilor pe termen lung.

-          Spala dintii copilului cu o perie moale, facand miscari lente, pentru ca zona gurii e inca in dezvoltare, iar miscari prea abrupte pot fi daunatoare. Daca micutul manifesta un interes in activitatea spalarii pe dinti, lasa-l pe el sa o faca, dar ghideaza-i miscarile astfel incat sa fie cat de cat corecta si sa-i intre astfel in reflex.

-          Un copil de varsta frageda ar trebui sa se spele pe dinti de cel putin 2 ori pe zi, si tinand cont ca si sistemul digestiv e inca in formare, e foarte important sa nu inghita pasta de dinti, care poate fi putin acida, pentru ca aceasta poate duce la probleme de echilibru gastric.

Dupa ce copilul a inceput sa se spele singur pe dinti, e important sa continui sa-l supraveghezi pana la varsta de 7-8 ani, cand reflexul de a se spala corect devine “o a doua natura”. Pana atunci, trebuie sa fii atent si sa corectezi erorile de tehnica ale copilului.

Un alt aspect foarte important e sa-ti obisnuiesti copilul cu importanta mersului la stomatolog. E recomandat sa duci copilul la dentist de cel putin 2 sau 3 ori inainte sa implineasca un an, astfel el obisnuindu-se de foarte mic cu atmosfera dintr-un cabinet stomatologic. De asemenea, incearca sa transformi mersul la dentist intr-o activitate distractiva si exploratorie, astfel ca fiul sau fiica ta va cere sa mearga la dentist pentru ca e un loc interesant, astfel irosind miturile negative legate de mersul la dentist.  

In functie de tipul de dentitie al copilului, s-ar putea sa fie nevoie sa ii cumperi acolade dentare, care vor ajuta la indreptarea dintilor. Chiar daca un copil se naste cu dinti strambi, daca recurgi la acolade dentare la o varsta frageda, inainte ca dintii sa se mareasca si sa devina mai rigizi, exista toate sansele ca aceasta problema sa fie depasita. E foarte important sa nu ignori aceasta problema, pentru ca urmarile pot fi neplacute, atat sub aspect estetic, cat si functional, dintii strambi fiind mai predispusi la a fi infectati sau de o culoare inchisa.


cabinet stomatologic, cabinet stomatologic

Succesul in vanzarea de telefoane – consecinta a calitatii convorbirii cu clientii

Pe piata exista o multitudine de telefoane de vanzare, de toate marcile si de toate preturile. Vorbim aici atat de telefoane de vanzare noi cat si de second hand-uri, uneori la fel de bune ca cele noi si mult mai ieftine. Anual, se raporteaza cifre de vanzari uluitoare pentru acest segment, fapt care ne face sa ne punem la modul cel mai serios intrebarea: care este secretul pentru care oamenii cumpara atat de multe telefoane?

La o prima vedere, nu este vorba de nici un secret. De asta sunt telefoanele create, special pentru nevoile de comunicare tot mai mari ale oamenilor. Orice anunt publicitar care are intre cuvintele sale pe acestea doua – “ vand telefon”, se bucura de o imensa popularitate iar oamenii se inghesuie sa afle mai multe despre pret, performante, baterie, design etc. Si totusi, ce face ca unii vanzatori sa vanda mereu mai mult decat altii, chiar daca cei cu vanzari mai mici poate au marfa mult mai buna ca raport calitate – pret? Raspunsul e unul singur, calitatea conversatiilor cu clientii.

Studii de marketing sofisticate au demonstrat din plin ceea ce scriem noi aici, si anume ca decizia de cumparare complexa, pe termen lung, a clientilor, nu se bazeaza in principal pe marketing, pe produsele sau preturile oferite, ci pe altceva si anume pe calitatea conversatiilor de vanzari. Cu alte cuvinte, ca magazin de telefoane de vanzare, indiferent ca vorbim de unul fizic sau de unul online, nu este primordial faptul ca avem produse foarte bune si nu foarte scumpe, ca avem publicitate facuta in toate modurile posibile, ci conteaza cum vorbim si ce vorbim cu clientul atunci cand acesta ne adreseaza intrebari si atunci cand doreste sa afle amanunte despre produse, astfel incat sa-si poata fundamenta hotararea finala de cumparare. Oamenii sunt oameni, ei vor sa cumpere de la cineva cunoscut, in care au incredere, si aici ne referim la persoane sau organizatii. Orice firma sau companie nu se poate lauda cu mai mult de 20% de vanzatori de top din personalul implicat in vanzari. Pentru restul procentual s-a ajuns la concluzia ingrijoratoare ca acolo lipseste calitatea conversatiei cu potentialul client.

In aceasta perioada economica caracterizata de recesiune, instabilitate si neancredere, orice potential client are tendinta de a nu-si asuma riscuri de cumparare. Indiferent cat de expus ar fi campaniilor de promovare si publicitate, acest potential client are pregatit un raspuns ferm, “nu sunt pregatit acum sa-mi asum riscul si-n consecinta nu cumpar nimic, mai bine mai astept si mai analizez piata”. Acest comportament se aplica si atunci cand vorbim de telefoane de vanzare. Oferta tot mai variata de echipamente mobile sau fixe, saltul tehnologic extraordinar care a facut ca un simplu telefon sa devina unul smart, dotat cu ecran tip lcd, camera foto, video, functii de internet si touch screen, toate acestea ii determina pe potentialii clienti sa fie mai mult decat precauti, pentru ca in joc sunt pusi tot mai multi bani iar industria telefoniei fixe si mobile devine una tot mai puternica si mai dinamica. De aceea, calitatea conversatiei cu potentialii clienti a devenit cheia care sa ii faca pe acestia sa devina cumparatori activi. Ce inseamna o buna conversatie cu potentialul client? Inseamna ca vanzatorul sa ii cunoasca foarte bine nevoile si doleantele, la fel sa ii cunoasca puterea potentiala de cumparare, tipul de personalitate si de comportament. Cunoscand aceste lucruri, vanzatorul poate veni in intampinarea dorintelor exacte ale clientului, facandu-i acestuia o oferta de nerefuzat! Acest gen de conversatie nu numai ca va va aduce vanzari, dar va va aduce si un client fidel, pentru ca data viitoare cand acesta va mai dori sa cumpere un telefon o va face tot din magazinul respectiv si fiti siguri, il va cauta pe acelasi vanzator care l-a ajutat mai demult. In astfel de ocazii, de obicei, oamenii nu uita nu doar o figura, ci si un comportament, un stil, si un mod de abordare care ar trebui sa devina un model pentru colegi.


vand telefon, vand telefon

Sunday 25 March 2012

Cu demnitate oriunde este acasa

Calea vietii nu este intotdeauna usoara iar vremurile pe care le avem inainte nu sunt dintre cele mai confortabile pentru multi dintre noi. Alegerile sunt de cele mai multe ori dificile atunci cand vine vorba despre o indepartare a existentei vietii fata de locul in care am copilarit, de locul unde avem toti prietenii si rudele, chiar daca aceasta desprindere se va face doar la un oras distanta. Drumul catre casa va fi intotdeauna cel mai indragit drum pe care vom alerga mereu sperand sa castigam inca o zi alaturi de cei dragi.

Nu in acelasi fel stau lucrurile cand departarea se naste ca o prapastie intre casa si locul in care viata ne cere fara echivoc sa ajungem, atunci cand o alta tara devine pentru o perioada mai lunga, sau pentru totdeauna noua noastra casa.

Oricare ar fi motivele pentru care sunteti nevoit sa ajungeti si sa traiti intr-o tara straina, printre primele lucruri la care trebuie sa va ganditi este gasirea unei comunitati de romani care este deja stabilita in acea tara. Intre tarile agreate de multi ani in care romanii s-au stabilit si au deja o slujba si un rost in viata alaturi de familiile lor, este Anglia.

Una dintre solutiile cele mai la indemana de a gasi romani in uk, este aceea a accesarii internetului unde veti putea face o cautare inca inainte de a pleca din tara. Contactul si socializarea cu semenii tai intr-o tara straina sunt doua elemente extrem de importante pentru un nou sosit, chiar daca cunoasteti limba tarii respective. Incercati sa va faceti prieteni prin intermediul comunicarii electronice la distanta cu comunitatile de romani in uk, care va vor ajuta si sprijini cu informatii pretioase despre toate actiunile premergatoare plecarii din tara.

In acest mod aveti sansa sa ajungeti intr-o tara straina cu un bagaj de cunostinte bine argumentat, care cu siguranta vor face o diferenta consistenta intre a fi prevenit si a sti ce te ateapta, fata de aruncarea aproape in gol daca nu aveti cateva informatii de baza.

Odata ajunsi in tara care va va fi de acum loc de trai pentru o perioada care poate fi cat toata viata, veti continua sa adoptati un pas cat mai apropiat de toti cei care fac parte din grupurile de romani in uk. Intalnirile obisnuite la o masa, iar mai tarziu vizitele reciproce intre familii vor putea aduce putina alinare si un tonus potrivit pentru a putea continua inca o zi, inca o luna si mai apoi inca multi ani departe de casa.

Prin accesarea unor site-uri specializate despre romani in uk veti putea sa diversificati aria conostintelor pe care le aveti intr-un anumit moment, sa aflati cu usurinta stiri de acasa si chiar sa aveti o activitate online prin care va aduceti contribuitia la dezvoltarea vietii romanilor in regat.

Situatiile limita sunt si ele parca mai usor de rezolvat atunci cand aveti sansa de a cere ajutorul printre romani in uk, care vor citi strigatul vostru de ajutor si cu siguranta vor fi primii care va vor intinde o mana prieteneasca. Veti observa si invata in acest mod ca sufletul si inima unui roman departe de casa naste solutii la care nu v-ati fi gandit vreodata ca ar fi posibile.

Toate acestea vor putea fi realitate doar cu o singura conditie de baza, aceea de a fi demn si corect in tot ceea ce vrei sa faci cu viata ta, oriunde te-ai afla. Nu sunt cuvinte mari, cum nici mandria de a fi un roman bun nu este o expresie prafuita. Sunt atat de multi romani in uk care sunt apreciati si iubiti in comunitatea locala, incat nu ai niciun motiv sa te temi ca nu ai putea ajunge alaturi de ei.

Si ar mai fi un amanunt important. Munca, facuta asa cum scrie la carte, fara compromisuri si fara amanari pentru a doua zi, munca pe care noi romanii suntem capabili sa o facem chiar mai bine decat altii.


romani uk, romani in uk

Instalatorul…la nevoie se cunoaște

Am început bine această primăvară, zău. Am avut ceva probleme cu zăpada de afara dar asta nu a fost mai nimic, in comparaÈ›ie cu pățania noastră legata de hidrofor din curte. Am crezut ca nu mai vine odată 1 Martie, zi in care se presupune ca primăvara soseÈ™te „oficial” astfel incât sa putem lucra la el. Problema a început cu câteva luni înainte, in jurul Crăciunului când pur ÅŸi simplu apa a încetat să mai curgă. A urmat o perioadă preistorica de spălat la lighean si scos apa din fantana cu găleata. Era fantastic! Mi se părea ca ne întorsesem la originile noastre, cele de început când totul se făcea manual. In fine, slava Domnului primăvara a venit si prima mea rugăminte către soÈ›ul meu( Marius) a fost sa vedem ce e cu hidroforul intrucat efectiv nu mai suportam. El a fost de acord. In ziua următoare, a coborât în groapa la fântână ÅŸi a început să verifice hidroforul. Nu era tocmai punctul lui forte, pentru ca nu aceasta e meseria sa dar a zis că atât cât poate, e dispus să se bage să vadă ce e în neregulă. După vreo jumătate de oră, iese afară ÅŸi spune că nu ÅŸtie ce să-i facă; că a încercat tot ce È™tia el dar fără de rezultat. A spus că decât să piardă timpul, mai bine se duce la Grigore. Grigore e prietenul nostru de familie si un instalator bun…atunci când vrea sa fie.

Bun. Marius se schimbă de haine ÅŸi pleacă. După vreo oră, se întoarce cu Grigore. Coboară cu Marius in groapă ÅŸi se uita la hidrofor. La scurt timp, îl aud: „Nu-i bai, Mariuse, È™tiu eu ce-i trebuie; îl repar cât ai zice peste!”

Când am auzit aÈ™a, fireÈ™te ca m-am bucurat enorm! Mă gândeam:” Slăvit fie cerul ca Grigore e priceput si ca poate sa repare hidroforul repede!”. Ideea ca nu mai trebuia sa car apa si nici sa mas pal la lighean îmi umpleau sufletul de bucurie. Da, aÈ™a va fi!

Grigore isi pune echipamentul pe el, isi ia instrumentele si purcede la lucru. După o ora îl aud: „ Marius, baga in priza!”. SoÈ›ul meu face întocmai dar nici urma de vreun rezultat pozitiv. Scoate din priză ÅŸi se avântă iarăși asupra hidroforului. Sunetele care se auzeau venind din groapă îÈ›i dădeau senzaÈ›ia că desface hidroforul bucată cu bucată ÅŸi că mai apoi, îl va re-asambla. Nu am zis nimic, întrucât m-am gândit că È™tie el ce face, ca poate aÈ™a trebuie. In fond, nu eram eu instalatorul, nu? In sfârÈ™it, după încă un ceas, îl aud spunându-i lui Marius să bage iarăși in priză. Tot nimic. Nici măcar urmă de apa. Eu încep uÈ™or-uÈ™or sa mă îndoiesc de calităţile sale de instalator, cu toate că îi merge vorba că e bun. Mai rămâne acolo in groapă încă vreo trei sferturi de ceas si când merg sa mă uit din curiozitate, am rămas uimita: tot hidroforul era desfăcut, in bucăţi. Era o imagine cam neplăcută, mai ales ca trebuiau toate puse la loc din nou. Dar Grigore nu pare a avea vreo problema cu asta; el isi vede in continuare de treaba lui si de…desfăcut hidroforul.

Mai trece o ora si îl vad in sfârÈ™it că iese din groapa. Expresia lui nu pare a spune prea mult dar afirmaÈ›ia ce avea sa o facă m-a ajutat sa-mi fac vădit o impresie despre el. IeÈ™ind, zice: „ Mama lui de hidrofor! L-am desfăcut in bucati si nu i-am dat de capăt, nu È™tiu ce are. Bai Marius, cred ca e mai bine să-Å£i cumperi altul”

M-am uitat la Marius si el la mine. Nu aveam cuvinte. Mai bine îl lăsam cum era; cel puÅ£in, È™tiam că hidroforul e întreg, nu desfăcut precum niÈ™te piese de lego.


hidrofor, hidrofor

Flight at its best: take our Aspen private jet charter for a perfect beginning of your holiday

If you have travelled by air in the first class section and you were satisfied with the services and the atmosphere, than the experience of travelling with a private jet will completely change your perspective on what it means to have a pleasant trip by plane. Taking things to a different level, the private jet carter can take you to any part of the world you wish, in an environment carefully designed to make you feel just like you would at home: comfortable, safe, relaxed. Check our web page on www.independentjets.com to find out more about our special flights, such as the Aspen private jet charter, a special offer made available for the holidays.

Fly comfortably to Aspen for the holidays

The Aspen private jet charter comes in as a solution and a desirable option for those who like travelling comfortably and consider intimacy an important factor when traveling for pleasure of business. So why not appeal to an air company that will give you everything you need to have a safe and pleasant flight, reminding you of the amenities you dispose of at home? Boarding our private jet will introduce you to a entirely different experience that will take you anywhere you desire. If you are planning a trip to Aspen but do not want to go with a commercial airline, you can try our private jets. There will be no more waiting lines, not more crowds hurrying to get someplace else for the holidays. Escape from the bustle of holiday’s spirit and the unpredictable situations of taking commercial flights and enjoy a warm and elegant atmosphere with our private planes. Aspen, with its beautiful mountains and views, is hours away with our elegant and comfortable private charters.

You are probably thinking that flying with a private airplane is very expensive, but with independent jets you benefit from major discounts, because we always think of the necessities of our clients. Contacting our company for a private flight will actually help you save. We keep a constant record on every aspects of this dynamic market niche, and this allows us to find you the best flights at good prices. Most companies establish their tariffs by making an average from all the flights, trying to take into account all the expenses that can appear in their day to day activities. And since every jet company is different, the prices differ. Most of the time, these actions are not in the favor of the customer. Here at independentjets.com we believe that our client has to benefit not only from the best flight conditions and intimacy, but also from the best offers on the market. By only taking into consideration the charter of your choice and not your colleagues, we are able to give you major discounts, up to 25 % of the complete expenses or even more.

Our mission is to give our customers the best experience possible, working in their interest to find the optimal flights they need. Those who seek to fly in a more relaxed fashion and have a different rate of comfort than commercial airlines have an excellent opportunity to find out more about private charting and travel independently without overpaying.

Find us at www.independentjets.com to find out more about that trip with the Aspen private jet charter and other special offers we have selected for you.

 


nassau private jet charter, turks and caicos private jet charter

Saturday 24 March 2012

Masina inchiriata- cheia unei impresii bune

Imaginea pe care o proiectam in societate e de fapt un cumul de detalii pe care le putem combina cum dorim, de fapt. Valorile pe care le pretuim pot fi reprezentate prin obiecte sau comportamente care pot fi invatate sau dobandite nu foarte greu. Una dintre ele e masina, desigur. Un automobil poate spune multe despre cel care-l conduce, de la statutul financiar si pana la gustul in materie de culori, design si altele. Chiar daca ne dorim sa fim apreciati pentru ce suntem ca oameni, e destul de important sa facem o impresie buna si cu ceea ce putem arata- conditie fizica, imbracaminte, masina. Mai ales daca urmeaza o intalnire importanta sau un eveniment in cadrul caruia trebuie sa impresionam pe cineva. Dar ce putem face in cazul in care nu avem o masina indeajuns de impresionanta pentru evenimentul la care trebuie sa ne prezentam? O solutie buna poate fi sa inchiriezi o masina pe termen scurt. Sunt multe centre de inchirieri masini in Bucuresti si in toate celelalte orase din tara, asa ca nu va fi foarte greu sa gasesti o solutie rapida. Apoi, cele mai multe firme de profil au pe stoc si cateva masini de lux, poate masini sport cu 2 locuri, care pot ajunge la 100 de kilometri pe ora in 4-5 secunde, au tapiterie complet din piele sau alte tipuri de detalii de lux. Astfel, bazandu-te pe calitatile masinii, poti face o prima impresie remarcabila, pe baza careia poti mai apoi sa construiesti o relatie solida cu cei pe care doresti sa-i impresionezi. Desigur, exista cateva reguli pe care ar fi bine sa le respecti cand vrei sa faci acest lucru, astfel incat iluzia sa fie cat mai credibila, iar imaginea ta sa nu aiba de suferit in niciun fel.

-          Elementul-surpiza: Daca masina cu care te prezinti e inmatriculata in alt judet decat al tau. De exemplu, daca-ti iei o masina de la un centru de inchirieri masini din Baneasa, daca intentionezi s-o folosesti in Brasov, care e si orasul tau de bastina, poate fi putin ciudat. Oamenii te vor intreba de ce e inmatricuata altundeva, fiindu-le suspect faptul ca ai cumparat o masina de la sute de kilometri departare. Sigur, poti contraataca spunand ca doar acolo ai gasit respectivul bolid, caz in care iti va fi apreciata pasiunea pentru acest domeniu.

-          Informeaza-te in legatura cu masina cu care te afisezi: Cei mai multi oameni nu vad masini luxoase prea des, asa ca vor avea multe intrebari cand vor vedea una. Astfel, invata cateva lucruri despre masina pe care o conduci, de la tipul de motor de care dispune la materialul folosit pentru volan. Trebuie sa pari foarte natural in preajma si la volanul acelei masini, sa pari astfel ca esti obisnuit cu ea de mult timp.

-          Nu te lasa dus de val: Poate prins de vartejul oportunitatii de a face o impresie buna, uiti ca masina pe care o conduci nu-ti apartine si ca trebuie sa o returnezi in cateva zile. De exemplu, daca ai luat o masina de la un centru de inchiriere masini din Bucuresti si contractul spune ca nu poti parasi tara, nu fa asta doar pentru ca un chefliu entuziast te provoaca sa-l duci pana-n Bulgaria. Apoi, fii atent sa nu depasesti un anumit numar de kilometri prestabilit in contract doar pentru a impresiona- s-ar putea sa trebuiasca sa platesti o taxa suplimentara daca o faci. Si, desigur, nu compromite masina in niciun fel sau vei avea de platit pretul unei masini la care doar ai visat…


inchirieri masini otopeni, inchirieri masini bucuresti

Friday 23 March 2012

Incalzire prin pardoseala – confort si marketing

Sistemele de incalzire alternative incep sa iasa la atac, iar incalzirea prin pardoseala se afla in prim plan

Desi casele majoritatii covarsitoare a romanilor sunt inca incalzite de perimatele calorifere, trebuie constientizat faptul ca piata ofera acum si solutii de incalzire alternative. Nu neaparat mai ieftine sau mai eficiente. De multe ori sunt doar acel altceva, acea pata de culoare care aduce aminte de diversitatea care ne inconjoara, dincolo de fixitatile si confortul burghez proferat de mentalul comun. Au aparut acele panouri plasmatice care nu doar ca incalzesc aerul ambiental, dar caldura va fi degajata de obiectele din jur. In plus, aerul va fi ozonat. Simple strategii de marketing sau reale solutii de viitor?!

 

Argumentul confortului

Cert este ca viitorul ne va oferi multe surprize placute, inclusiv din acest punct de vedere. Insa, momentan, sistemele de incalzire prin pardoseala pare a fi vedetele. Fara indoiala ca va intrebati de ce. Daca ne luam exclusiv dupa preturi, investitia fara indoiala ca este mai mare decat in cazul sistemului de incalzire clasic, iar deranjul... cel putin dublu! Insa este fara indoiala mult mai eficient atat ca mentenanta, cat si ca utilizare efectiva. Insa cel mai important aspect este cel al eficientei si a rentabilitatii la o utilizare indelungata. Daca in cazul incalzirii pe baza de calorifere si radiatoare temperatura din incapere va fi repartizata in modul urmator: 18 grade jos, 20 de grade  la mijlocul camerei si sus 26 de grade, pentru incalzirea prin pardoseala valorile se inverseaya. Vom avea 24 de grade jos, picioarele fiind cele mai expuse, 22 de grade la mijloc, unde ne intereseaza o ambianta placuta si sus, unde oricum este o caldura excedentaram care se pierde fara a ne aduce niciun folos, vor fi doar 18 grade. Nu uitati ca prin tavan se pierde 25%  din factorul termic.

 

Preturi si accesorii

Un argument destul de convingator, nu-i asa? Dar nu unicul. Aminteam deja de preturile de intretinere mai mici si.... atat. Sa fie doar marketing si confort? Ca sa ai o incalzire eficienta si un confort ai nevoie de o investitie mai mare, plecand de la acelasi date initiale - o casa bine izolata.
Incalzirea traditionala prin radiatoare / calorifere este mai ieftina in ceea ce priveste accesoriile de incalzire in sine, pe cand o incalzirea prin pardoseala necesita o investitie initiala mai mare cu cel putin 30% care va fi amortizata in ani buni. O argumentatie cel putin discutabila. Si in cazul instalatiei clasice, daca se opteaza pentru radiatoare de calitate  si este facuta pe cupru, preturile se vor apropia ce cele implicate de incalzirea prin pardoseala. Ca tot veni vorba de radiatoare, aspectul dar si spatial ocupat inutil vara, sursa continua de praf si de accidente, in special pentru cei mici, ne fac sa fim ceva mai rezervati fata de acestea.

 

Ramane o problema deschisa

Insa nu e mai putin adevarat ca, pentru a se atinge procentele optime de economisire, si centrala furnizoare a agentului termic are un cuvand de spus. Aceasta va trebui sa functioneze economic atunci cand livreaza agent termic la temperaturi joase (pompa de caldura, gaz in condensatie etc). Oricum, punand in balanta toate argumentele parca un pic plus se va instala totusi in dreptul incalzirii prin pardoseala. Rezistenta la nou este insa destul de puternica pentru ca aceasta solutie de incalzire sa nu se impuna in viitor apropiat. Pentru ca, sa nu uitam, mai exista alternative chiar mai eficiente care asteapta sa fie bagate in seama de piata, nu ca simple solutii exotice, ci ca solutii de perspectiva. Ca in toate domeniile, viitorul si macro - interesele economice vor decide.


solutii incalzire, incalzire pardoseala

Thursday 22 March 2012

MAE: Romania si Bulgaria cauta solutii privind litigiul din Marea Neagra din 1994

stirileprotv.ro MAE a precizat ca Romania va examina impreuna cu partenerii bulgari toate posibilitatile de ajungere la un compromis avantajos pentru ambele parti in ceea ce priveste litigiul din Marea Neagra.

"Romania si Bulgaria sunt angrenate de mai mult timp intr-un proces de negocieri privind delimitarea marilor teritoriale, a suprafetelor de platou continental si a zonelor economice exclusive ale celor doua tari in Marea Neagra. Negocierile romano-bulgare pe tema delimitarii spatiilor maritime au debutat in anul 1994, pana in prezent avand loc 14 runde", a precizat MAE.

Informatiile MAE difera de cele furnizate anterior de MAE bulgar. Astfel, purtatoarea de cuvant a MAE bulgar a declarat, miercuri, ca Romania si Bulgaria au negocieri referitoare la delimitarea din Marea Neagra de mai bine de 20 de ani, pana in prezent avand loc 17 runde de negocieri, dintre care ultima in decembrie.

Ministerul roman de la Bucuresti mai precizeaza in raspunsul transmis ca "negocierile se poarta intre delegatii la nivel de experti, conduse de conducatorii departamentelor juridice din ministerele afacerilor externe ale celor doua tari".

"Reiteram in context faptul ca relatiile noastre cu Bulgaria se desfasoara in spiritul bunei vecinatati, al excelentei colaborari ca tari membre UE si NATO. Romania urmareste, in prezent, solutionarea problematicii mentionate pe calea negocierilor bilaterale si va examina impreuna cu partenerii bulgari toate posibilitatile de ajungere la un compromis avantajos pentru ambele parti. Avem speranta ca vom ajunge de la un acord prin negocieri bilaterale intr-un interval de timp rezonabil", conchide MAE.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, marti, ca "exista o zona in litigiu in ceea ce priveste chiar frontiera de stat, marea teritoriala" dintre Romania si Bulgaria, el explicand ca este vorba de 17 kilometri patrati si ca vor avea avea loc discutii cu experti bulgari.

"In legatura cu aceasta comunitate (comunitatea de romani din Bulgaria - n.r.) va trebui sa avem o discutie politica de fond, ca de altfel si in ceea ce priveste unele aspecte privind, poate o sa va mire, delimitarea platoului continental si a marii teritoriale, cu Bulgaria. Asa cum am avut negocieri cu Ucraina si cu Bulgaria, sunt inca o serie de aspecte nesolutionate, pe care o sa le punem in discutie, o spun cat se poate de formal, daca doriti, impreuna cu partenerii nostri", a declarat Diaconescu.

DIICOT da vina pe legislatie pentru plecarea lui Mihail Boldea din Romania

stirileprotv.ro Seful DIICOT Codrut Olaru a explicat intr-o conferinta de presa ca autoritatile nu au putut sa-i interzica lui Mihail Boldea sa paraseasca tara, deoarece legislatia nu permite aplicarea mai multor masuri preventive.

Exclusiv Stirile ProTV. Deputatul Boldea: "Recomand tuturor romanilor, plecati fratilor din Romania"

Codrut Olaru a precizat ca deja se luase o masura preventiva in cazul deputatului Mihail Boldea - de solicitare adresata Parlamentului pentru retinerea si arestarea lui - iar legea nu permitea si aplicarea unei a doua masuri preventive. Oficialul DIICOT a declarat ca ca primele informatii privind plecarea din tara a lui Boldea au fost obtinute exclusiv de DIICOT, in 21 martie, la ora 15.00, prin e-mail, iar acestea aratau ca Boldea a plecat din Romania prin Vama Giurgiu, de unde a ajuns in Turcia.

Potrivit sursei citate, in 18 martie Boldea s-a imbarcat de pe Aeroportul din Ataturk, de unde a plecat spre o destinatie necunoscuta deocamdata. Olaru a spus ca in 21 martie, la ora 16.35, DIICOT a primit confirmarea ca Boldea a fost in Turcia.

Seful DIICOT a adaugat ca in perioada 16-21 martie, orele 14.00, DIICOT nu a detinut niciun fel de informatii privind plecarea din tara a lui Boldea. El a mai spus ca in 20 martie, la ora 17.00, s-a obtinut avizul privind perchezitia, retinerea si arestarea lui Boldea, acesta fiind trimis la DIICOT Galati. In aceeasi zi, la ora 19.00, s-a dispus darea in consemn si retinerea lui Mihail Boldea.

Anchetatorii au patruns in aceasta dimineata in casa deputatului Mihail Boldea din Galati, pentru a gasi indicii despre locul in care s-ar putea afla acesta, dupa ce a fugit din Romania. Autoritatile au fost insotite de tatal parlamentarului, astfel ca nu a fost nevoie sa forteze incuietorile locuintei.

Mihail Boldea

La una dintre casele lui Boldea din Galati, aflata pe strada Arcasilor, doi politisti au ajuns la ora 7.00 si au lasat o citatie de la Politia Judeteana Galati. Cateva minute mai tarziu, doua masini cu procurori DIICOT si politisti au ajuns la acelasi imobil si au inceput perchezitia.

Potrivit unor surse judiciare, la imobilele care ii apartin lui Boldea in cursul zilei de joi vor avea loc opt perchezitii - cinci in Galati si trei in Bucuresti, anchetatorii cautand probe pe care sa le foloseasca in ancheta.

Anchetatorii au ca preocupare primordiala recuperarea prejudiciului creat de gruparea condusa de Mihail Boldea, a declarat seful DIICOT, Codrut Olaru, precizand ca va fi indisponibilizat tot ce inseamna imobil sau bani apartinandu-i deputatului.

Mihail Boldea

Deputatul Mihail Boldea este de negasit si, cel mai probabil, a parasit Romania. Degeaba l-au asteptat procurorii DNA si DIICOT la audieri. Citatiile le-a primit tatal politicianului. De duminica, nici apropiatii si nici vecinii nu mai stiu nimic de parlamentarul anchetat. Acum, cand autoritatile au vrut sa-i inmaneze citatia pentru a se prezenta la audierile cu procurorii anticoruptie, ia-l pe deputat de unde nu-i. In casa sta acum doar tatal parlamentarului.

Fara sa spuna cand a vorbit ultima oara cu fratele sau, seful Directiei de Sanatate Publica din Galati, Valentin Boldea, se balbaie cand este intrebat ce parere are de faptul ca deputatul este acuzat de inselaciune, fals, uz de fals si spalare de bani.

"Imi e frate, e major vaccinat, raspunde pentru ceea ce face", a spus acesta. 

In weekendul trecut, la doua zile dupa ce dosarul sau era facut public, Mihail Boldea marturisea ca ar vrea sa paraseasca Romania.

Procurorii DIICOT au cerut miercuri seara Inaltei Curti de Casatie si Justitie emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa, pe numele lui Mihail Boldea. Curtea suprema va judeca joi cererea procurorilor.

Pe 17 martie, Boldea avea inca imunitate parlamentara si nu putea fi oprit sa parasesca granitele, mai ales ca este si posesorul unui pasaport diplomatic. Procurorii DIICOT au anuntat deja ca, dupa judecarea propunerii de arestare preventiva, vor solicita darea in urmarire generala si internationala a deputatului.

 

 

Wednesday 21 March 2012

Busteni – drumuri de munte

 Istorie si cazare in pensiuni cu parfum de epoca

Micutul orasel de munte aflat sub maretul perete al Caraimanului pe care troneaza Crucea Eroilor se afla exact in centrul Romaniei. Aflat pe firul vaii Prahova, avand pe de o parte Muntii Bucegi, iar pe de cealalta Muntii Baiului, Busteniul este la doar 135 km de Bucuresti, intinzandu-se de-a lungul DN1 pe circa 7 km. Daca sunteti amatori de statistici, mai notati ca altitudinea medie a orasului Busteni este de 850m, avand o populatie de 10.463 de locuitori. Bineinteles, la aceasta se adauga numarul de turisti, in continua crestere.

 

Trei veacuri de istorie

Nu se poate privi in trecutul locului fara a aminti de manastirea Sinaia. Fondata de spatarul Mahai Cantacuzino in 1690, ofera 300 de ani de istorie. Este, fara indoiala o destinatie culturala pentru turistul care a gasit un loc convenabil de cazare intr-o pensiune din Busteni, insa sta la baza aparitiei localitatii Busteni. Asta pentru ca, aproape 100 de ani mai tarziu, domnitorul Mihai Sutu impreuna cu 24 de familii de scutelnici ai Manastirii Sinaia pune bazele catunului Izvorul, prima localitate din zona. Dar pentru a trece de geneza, trebuie sa mai mentionam ca „La Busteni” era denumirea locului de varsare a Vaii cerbului in raul Prahova si ca primele case s-au construit aici in 1793. La sfarsitul secolului al XIX-lea, Busteni era un catun al comunei Predeal, ocupand doar malul drept al Prahovei si partea inferioara a vailor Jepilor, Paltinul si Valea Alba. Aceste date sunt esentiale pentru turistii pasionati de istorie. Acestia vor cauta o pensiune in partea Busteniului deja mentionata. Continuand periplul prin timp, ajungem in anul 1882, an in care se deschide aici o fabrica de hartie, care, la inceput producea hartie din mucava, apoi din paie, de impachetat si pentru tipar. Deja exista in Busteni posibilitati de cazare in cateva hoteluri, pensiuni, putandu-se inchiria chiar si vile.

 

Aparitia schiului

Schiul reprezinta momentul de cotitura al Busteniului. Inca din 1907, sasii aduc de la poalele Alpilor moda schiului, a alunecatului pe patine de lemn, bob sau sanie. Este explozia de care aveau nevoie tinerii care se inchesuiau deja vara in pensiunea din Busteni, vrand sa scape astfel de „zapusala si praful oraselor”. Din acest moment, sporturile de iarna devin principalul motor turistic al zonei, la aceasta contribuind si clima, cu ierni blande si veri racoroase. Cel putin pana la izbucnirea primului razboi mondial...

 

Monumentul emblematic al Busteniului

Statiunea, inconjurata de munti, a fost in anul 1916 locul unor confruntari militare extrem de violente. In onoarea ostasilor cazuti atunci s-a construit, intre anii 1926  si 1928, la altitudinea de 2291, in apropierea varfului Caraiman, Crucea Eroilor Neamului. Monumentul, construit la initiativa reginei Maria, are o inaltime de 28 de metri, cu doua brate a cate 7 metri fiecare si este montata pe un soclu inalt de 7,5 metri din beton armat si placat cu piatra. Acesta adaposteste in interior un generator electric care alimenteaza cele 120 de becuri, de cate 500 de wati fiecare. Astfel, Crucea Eroilor este perfect vizibila din Busteni si pe timpul noptii.

 

 Cazare cu staiff in pesiunea Busteni

3 veacuri de istorie ii asteapta pe turisti la Busteni. Chiar daca nicio pensiune care sa ofere cazare in Busteni nu a resitat atat, parfumul adevaratei epocii de aur interbelice inca mai persista pe multe din stradutele fermecatorului orasel. Veacurile de turism local au creat o adevarata traditie a turismului, oamenii, dar si serviciile oferite, fiind ireprosabili. Nu credeti? Va trebui sa va convingeti singuri!

 


pensiune busteni, pensiune busteni

Desi s-au nascut cu Sindromul Down sau cu autism, acest lucru nu ii impiedica sa munceasca

stirileprotv.ro Peste 180 de tineri cu astfel de probleme de sanatate trec pragul centrului de zi al Fundatiei Pentru Voi. Aici se simt utili pentru ca au ocazia sa munceasca, si sunt platiti pentru asta.

Fie ca s-au nascut cu Sindrom Down, autism sau alte afectiuni, adolescentii vin la centrul de zi al Fundatiei “Pentru Voi”. Unii dintre ei au gasit aici un camin dupa ce au ramas singuri pe lume sau au fost abandonati de familiile lor. 25 de tineri cu dizabilitati intelectuale si Sindromul Down locuiesc la centru.

Pe langa activitatile recreative, sunt invatati sa munceasca pentru asta primesc bani.

“Pe langa mesele zilnice, au activitati de grup, fac ornamente si decoratiuni sau gablonturi. Unii fac treburi pentru firme si sunt platiti in schimb. Sorteaza pungi, monteaza capace de odorizante. Insa banii contra muncii pe care o indeplinesc au dreptul sa ii primeasca numai cei care nu sunt sub tutela statului si care nu au o alocatie de handicap”, a spus Nicoleta Foica de la Fundatia “Pentru Voi”.

Astazi, persoanele cu Sindrom Down isi sarbatoresc ziua. Este al treilea an de cand Fundatia “Pentru Voi”, marcheaza la Timisoara Ziua Mondiala a Sindromului Down. In intreaga lume se vor desfasura o serie de manifestari menite sa atraga atentia asupra problematicii persoanelor cu Sindrom Down si a importantei dezvoltarii de servicii sociale pentru integrarea lor.


Sindromul Down nu este o boala, ci o conditie genetica cu care copilul vine pe lume. Acesta consta intr-o modificare congenitala a lantului genetic, care la perechea 21 a genomului uman, prezinta 3 cromozomi, in loc de 2. Existenta celui de-al treilea cromozom alaturat perechii 21 din lantul genetic determina o serie de modificari in evolutia si dezvoltarea copilului. Modificarile sunt caracterizate prin particularitati specifice de fizionomie si dizabilitate intelectuala

Incidenta aparitiei Sindromului Down este, in prezent, de aproximativ 1 la 700 de nou-nascuti.
 

Nevoile de astazi.

 In momentul de fata incercam pe cat se poate sa mentinem efectele crizei la un nivel controlabil facand in permanenta economii. Piata de consum de altadata a devenit un vis pentru multa lume , astazi limitam pierderile, este insa inexplicabil cum s-au pierdut sume mari de bani de pe piata financiara si cum lumea a ramas in criza de lichiditati , sunt multe lucruri care sunt cel putin ciudate la aceasta criza prin care trecem. Multa lume vehiculeaza ideea ca s-au retras in mod intentionat sume mari de pe piata in mod intentionat pentru ca corporatii mari sa cada si sa poate fi cumparate la un dolar. Se  prea poate ca o jumatate din lume sa fi ramas necumparata, nimeni nu stie asta, dar cert este ca noi simtim efectele crizei in plin si asta se propaga asupra noastra prin simplul fapt ca joburile sunt tot mai greu de gasit si este to  mai greu sa prinzi o slujba serioasa. Intr-o lume unde soarele inca rasare, dar noaptea trebuie sa platesti facturi ca sa ai lumina, hrana este destula dar totusi nu oricine si-o permite, apa este exact in aceleasi locuri unde au gasit-o si stramosii nostri dar noi acum trebuie sa platim ca sa bem din ea, platim impozit sa stam pe propriul pamant si practic suntem nu de putine ori forta de munca ieftina si cauzatori de poluare. In aceasta lume fiecare din noi simte nevoia sa faca ceva mai mult, sa reuseasca sa supravietuiasca nu mai este la fel de usor ca atunci cand aveam un arc si niste sageti si trebuia sa gasim hrana intr-o padure. Acum padurile sunt ziduri si drumuri de beton si simplul lucru ca stai intr-una poate dauna grav sanatatii si veniturilor tale. De aceea nu va promite nimeni o cale rapida sus, totul depinde doar de voi, noi doar va oferim o alternativa si anume cursuri de calificare.

   Daca totusi vrei sa ajuti pe cineva ca sa iti gaseasca de munca si simti ca menirea ta este sa ajuti, poti opta pentru un post in resurse umane motiv pentru care ar trebui sa faci un training. Astfel poti ajunge in urma unui astfel de curs inspector resurse umane, inspector ssm sau inspector protectia muncii. Poate cine stie una din aceste meserii ti se potriveste si chiar iti gasesti menirea. Pana la urma munca la inceput nu a fost numai o sursa de venit ci si o cale de a-ti demonstra utilitatea intre semenii tai si mai ales de a arata de ce anume esti capabil. Suntem astazi datori catre urmasii nostri sa lasam in urma noastra o lume mai buna, si totusi observam pe zi ce trece cum aceste sperante se transforma in scrum si asta pentru ca cei bogati devin si mai bogati si saracii saracesc mai rau. Depinde de noi sa ne ridicam deasupra nivelului la care am fost clasati, sa rupem randurile prost scrise ale societatii si sa devenim unii din cei ce nu se multumesc cu putin ci se lupta mereu pentru mai mult. Nu este de ajuns sa cunosti o singura meserie la perfectie pentru a putea sa supravietuiesti in aceste vremuri tulburi ci ar fi mai bine sa stii mai mult. Motiv pentru care ar mai fi recomandabil sa faci si niste cursuri limba engleza dar in orice caz in aceste vremuri chiar ai nevoie de cursuri de formare profesionala.


cursuri limbi straine, inspector protectia muncii

Instalator profesionist in top

Particularitatile activitatilor zilnice la care trebuie sa facem fata, ne aduc de cele mai multe ori in imposibilitatea acordarii unei atentii potrivite intalatiilor pe care le avem in dotare, fie acasa fie in cladirea de birouri in care lucram. Suntem mult prea obisnuiti si ni se pare mult prea normal ca atunci cand vrem sa aprindem un bec sa fie suficient sa apasam comutatorul, ori atunci cand avem nevoie de apa, doar sa ridicam clapeta bateriei de la baie si exemplele pot continua catre functionarea aparatului de aer conditionat, ori clipele din zorii zilei in care punem un ibric pentru a face o cafea.

Doar in momentul in care oricare dintre aceste instalatii nu mai functioneaza in parametri obisnuiti sau mai rau de atat apare o avarie, abia atunci constientizam necesitatea acordarii unei atentii potrivite si periodice acestora.

Un instalator profesionist, nu este neaparat tehnicianul pe care il chemam de urgenta pentru remedierea unei avarii, ci va avea si statutul de persoana calificata care face o verificare si intretinere periodica pentru instalatiile la care are calificarea potrivita. Este bine stiut ca preventia este cu mult mai profitabila decat interventia, indiferent de instalatia despre care vorbim, aspect pentru care merita sa acordam atentie si sa primim regulat sfatul unui instalator bucuresti.

Trecand peste aceste consideratii care ar trebui sa ne puna putin pe ganduri mai ales in ceea ce privesc instalatiile cu potential periculos din perspectiva sigurantei persoanelor si a cladirilor, va trebui sa decidem un mic plan de actiune care sa constituie baza viitoarelor verificari pe care le vom programa pentru instalatiile pe care le folosim.

Prima dintre acestea este instalatia de alimentare cu gaz metan, pentru care oricine cunoaste ca sunt necesare precautii suplimentare. Chiar daca cel putin anual, autoritatea in domeniu isi trimite pe teren tehnicienii pentru verificari, niciodata nu este prea mult ca o verificare periodica in timpul anului sa fie facuta de un instalator gaze acreditat care va putea verifica vizual sau cu aparatura performanta orice problema ar putea afecta functionarea in deplina siguranta a instalatiei de gaze.

Legat de aceiasi arie a utilizarii gazelor, in situatia in care folositi o centrala termica proprie alimentata cu gaz, verificarile se situeaza la aceiasi cota de importanta, atat pentru centrala in sine cat si pentru conductele care o alimenteaza. Pentru aceasta verificare prezenta cel putin o data pe an a unui instalator centrale termice, va pune la adapost de orice eveniment periculos.

Chiar daca nu sunt atat de periculoase si nu genereaza situatii grave, ci mai degraba disconfort prin imposibilitatea utilizarii sau pagube proprii ori colaterale, instalatiile pentru folosirea apei curente raman si ele in topul celor care isi revendica partea de intretinere periodica. Este cu mult mai util sa cereti prezenta unui instalator apa, care sa verifice starea racordurilor instalatiei si sa faca propuneri pentru inlocuirea celor care pot genera evenimentele despre care am amintit, decat sa uitam pur si simplu de acest lucru si doar cu putin noroc sa nu avem pagube insemnate.

Colateral functionarii in bune conditii a unei instalarii de apa, se regasesc toate celelalte obiecte sanitare care permit utilizarea apei furnizate prin retea. Bateriile amestacatoare, dusurile, cazile si chiuvetele ori vasele pentru wc, precum si toata tubulatura de scurgere, fac obiectul meseriei pentru un instalator sanitare, care isi va pune in valoare priceperea ori de cate ori il veti solicita pentru intretinere sau interventii specifice.

Cu o utilitate care este inclusa in mod evident in pachetul a ceea ce denumim confortul ambiental, acasa sau la locul de munca, aparatul de aer conditionat se regaseste printre instalatiile care necesita intretinere si verificari periodice facute doar cu interventia calificata a unui tehnician instalator aer conditionat. Acest aparat chiar daca ar putea parea un obisnuit electrocasnic, detine o serie de particularitati speciale care trebuiesc verificate si aduse la parametri optimi pentru o functionare corespunzatoare.


instalator pompe submersibile, instalatori centrale termice

Sanse de supravietuire pe timp de criza.

Trebuie sa iti oferi singur sansa de a te recalifica si de a incepe din nou un alt drum ca sa poti supravietui, pana la urma in aceasta lume nimic nu este sigur, si tu poti sa iti maresti sansele de a reusi in viata, pana la urma nu de putine ori reusita a constat in alegerea unui alt drum pentru ca cel vechi avea rolul doar de a-ti creea experient necesara ca sa iti poti alege intr-un mod inteligent de data asta o alta cale.Imagineaza-ti ca maine ai putea sa o iei de la inceput sa schimbi faptul ca esti somer si sa iti gasesti imediat locul de munca, imagineaza-ti ca patrunzi intr-o lume unde nu se mai inchid fabrici sau companii, si se poate lucra in liniste si pe sume decente de bani. Avand in vedere vremurile in care traim pare foarte putin probabil acest lucru , in realitate nu este chiar atat de greu, si este doar o problema de optiuni, intradevar nu spune nimeni ca poti fi maestru emerit in 4 meserii, dar iti poti face un trai decent si iti poti asigura o oarecare stabilitate financiara din ele, si asta pe o perioada unde pare sa nu mearga deloc piata locurilor de munca. Va oferim urmatoarele cursuri de calificare : cursuri limbi straine,cursuri pentru copii,engleza pentru copii,cursuri engleza,cursuri limba engleza,cursuri de pictura pentru copii,cursuri de formare profesionala,instalator sisteme termice solare,instalator sisteme fotovoltaice solare, inspector resurse umane,cursuri inspector resurse umane. Astfel puteti deveni si inspector resurse umane, inspector ssm sau inspector protectia muncii daca sunteti unul din cei care credeti ca puteti schimba ceva in acest sistem. Pana la urma trebuie sa incercam noi insine sa efectuam schimbari acolo unde nimeni nu mai face nimic pentru ca depinde numai de noi sa le facem un viitor urmasilor nostri, este pana la urma de datoria noastra sa  protejam viitorul copiilor nostri. Si fiecare din noi incercam prin diferite mijloace sa le oferim inca din prima zi mancare pe masa si toate cele ce le trebuiesc, doar ca in ultima vreme acest lucru a devenit din ce in ce mai greu de realizat. Nu mai este atat de usor sa ai un salariu fix, sau sa te poti baza pe faptul ca luna viitoare o sa mai ai salariu sau ai sa iti mai pastrezi postul pe care poate il ai de atatia ani. Pana la urma nu este chiar atat de greu, iti poti gasi un curs care sa se apropie de nivelul tau de cunoastiinte pentru a-ti imbunatati capacitatile sau unul cu totul nou intr-un domeniu unde nu ai mai lucrat niciodata, oricare varianta este posibila, numai sa faci tu o alegere buna pentru tine pentru ca pana la urma tu stii unde te poti inadra sau unde poti face fata, nu este deloc usor apoi sa te duci la locul de munca plictisit daca nu iti place ceea ce faci pana la urma asta e tot ce conteaza.

   Incearca sa investesti in viitorul tau, incearca sa fii printre cei mai buni si poate te sperie gandul desi ar trebui sa te motiveze faptul ca joburile sunt putine iar cei care le vor sunt din ce in ce mai multi si mai competitivi, iar acum acei buni vor primi salarii si restul vor suferi vicisnitudinile sortii.


cursuri limba engleza, instalator sisteme termice solare

Monday 19 March 2012

Poluarea

Ne luptam cu o jumatate de planeta ce efectiv traieste in foamete, pentru ca nu au teren arabil si nu au pe ce sa-si cultive hrana. Sunt state care efectiv nu se pot dezvolta pe ramura agriculturii si asta datorita conditiilor meteorologice. Nu putem lasa o tara atat de bogata ca Romania sa ajunga un depozit de deseuri, trebuie sa invatam din greselile inaintasilor nostri ( celor ce au facut destule teste pe propriul lor spatiu, si au reusit sa isi devastez mediul in doar cativa ani, astazi ei sunt cei care investesc extrem de multi bani pentru a-si reconstrui flora si fauna de odinioara.) . Metoda cea mai buna pentru a atinge acest deziderat este si una foarte ieftina cel putin in cazul nostru. Putem profita de programul casa verde 2012, avem astfel ocazia de folosi :panouri solare, centrale cu peleti, pompe cu caldura, panouri solare aproape gratis. Aceste dispozitive ne permit sa incalzim apa din locuinta fara a mai apela la reteaua clasica de termoficare, ci folosindu-ne ori de deseuri care oricum stricau calitatea pamantului, ori de energie care este practic infinita si anume cea solara. Principiul de functionare al panourilor solare este relativ simplu. Tuburile din componenta panourilor solare capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica. Apa din tubul interior se incalzeste in urma acestui proces.

Pe masura ce apa se incalzeste, ii scade desitatea. Apa incalzita in tubul solar se ridica in rezervorul de acumulare al panoului solar si este inlocuita progresiv de un volum echivalent de apa rece. Procesul se repeta si apa rece ajunsa in rezervorul de acumulare va fi incalzita. Aceste solutii ne ajuta sa nu mai depindem de reteaua veche de termoficare intr-un mod cu adevarat ecologic. panouri solare de exemplu au ca principiu de functionare diferenta de densitate intre apa calda si cea rece, este binecunoscut faptul ca apa calda urca si cea rece coboara motiv pentru care apa incalzita de celulele din panou se duce in rezervor iar cea rece ii preia rapid locul incalzindu-se si ea la randul ei. Astfel intr-un timp scurt si cu ajutorul energiei solare care este inepuizabila din punctul nostru de vedere incalzim foarte usor apa nefiind nevoie sa mai folosim curentul electric sau gaze naturale. Pompele de caldura folosesc un principiu asemanator ( termosifon ) ele colecteaza caldura din mediul inconjurator si incalzesc apa in mare cam dupa acelasi principiu. Cat despre centralele cu peleti ele sunt centrale care folosesc in loc de lemne peletii ce reprezinta produse obtinute din deseuri lemnoase in care este adaugat un liant si sunt presate pana cand se compacteaza extrem de bine, autonomia lor de ardere este incredibil de mare iar capacitatea lor calorica este cu 20-30% mai mare decat lemnul obisnuit de foc.

   Oricare din aceste metode le-am folosi ne asiguram noua insine o sursa economica, durabila si ecologica de a obtine energie termica.  Tot ce trebuie sa faceti este sa depuneti acte pentru casa verde, acest program este deja de doi ani in functiune , si casa verde 2012 se anunta a fi un succes si mai mare decat cel din anii trecuti. Ca sa puteti fi eligibil pentru acest program trebuie sa nu aveti datorii catre bugetul de stat si sa achitati si instalati centrala pe urma depuneti dosarul pentru a va recupera practic aproximativ 90% din bani


casa verde 2012, panouri solare

Sarkozy si-a suspendat campania electorala si a anuntat grad maxim de alerta terorista la Toulouse

stirileprotv.ro Presedintele Nicolas Sarkozy a confirmat, luni seara, ca o singura persoana este la originea atacurilor asupra unei scoli evreiesti si unor militari din doua orase din sud-vestul Frantei si a anuntat instaurarea nivelului maxim de alerta terorista.

"Stim ca este aceeasi persoana, aceeasi arma care a ucis militari, copii si un profesor", a declarat Sarkozy, la finalul unei reuniuni la Palatul Elysee in prezenta premierului Francois Fillon.

Obiectivele evreiesti din Europa si-au sporit masurile de securitate, dupa atacul de la Toulouse

"Nu cunoastem motivatiile acestui criminal", "atacand copii si un profesor evrei, motivatia antisemita pare evidenta", a adaugat presedintele francez, precizand ca ii va primi pe reprezentantii comunitatii evreiesti marti.

"Acest act este odios, nu poate ramane nepedepsit. Toate mijloacele, absolut toate mijloacele disponibile, vor fi angajate pentru ca acest criminal sa nu mai poata face rau", a continuat seful statului.

Aceeasi arma si acelasi scuter furat au fost folosite la 11 martie pentru uciderea unui militar la Toulouse, apoi, patru zile mai tarziu, pentru uciderea altor doi militari la Montauban si luni in atacul de la un colegiu evreiesc din Toulouse, soldat cu patru morti, au declarat anterior surse apropiate anchetei.

"Fiind vorba despre soldatii nostri, stim ca doi erau de confesiune musulmana, un al treilea era din Antile, dar nu cunoastem motivatiile, chiar daca ne putem imagina ca rasismul si nebunia criminala sunt legate", a adaugat Sarkozy.

Presedintele a anuntat "masuri de protectie exceptionale in regiunea" sud-vest. "Am decis ca va fi activat planul Vigipirate, culoarea stacojie", a afirmat el.

Aceasta este prima data cand nivelul maxim al planului Vigipirate, care evalueaza amenintarea terorista, este activat in Franta, unde nivelul rosu este in vigoare de la atentatele din Londra, din iulie 2005.

Nicolas Sarkozy, care candideaza pentru un nou mandat la alegerile prezidentiale din 22 aprilie si 6 mai, a precizat ca isi suspenda campania electorala "cel putin pana miercuri". "Imi suspend participarea la campania electorala cel putin pana miercuri", data funeraliilor militare ale soldatilor ucisi.

Asemanarea intre aceste crime a determinat Parchetul din Paris sa centralizeze, in baza competentelor sale antiteroriste, cele trei anchete, care sunt "efectuate pentru fapte calificate drept asasinat si tentative de asasinat in legatura cu o actiune terorista".

 

Tuesday 13 March 2012

Perdele si draperii

Cand vine vorba despre interiorul unei case sunt foarte multe lucruri pe care ai putea sa le faci ca sa ii imbunatatesti aspectul. In mod evident sa o aduci la un nivel acceptabil mai ales daca nu a fost a ta de la bun inceput.

Si asta implica reparatiile de rutina. Pe urma vin si cele in care proprietarul isi impune propriul stil si propria viziune in ceea ce priveste spatiul. Modificarile de regula nu depasesc normele impuse de conditiile de spatiu la bloc iar la casele de la curte exista posibilitatea ca prin semnarea unor acte aditionale sa iti extinzi spatiul locuibil adaugand noi aripi sau incaperi locuintei tale. Poti folosi apoi finisaje in functie de buget care iti vor pune in evidenta incaperea. Iar apoi vine randul mobilierului care poate fi auster de tipul celui japonez sau pana la stiluri mult mai incarcate vizual pentru case somptuase.

Indiferent de alegerea lor trebuie sa te asiguri ca ai facut alegerea corecta si de regula nu este foarte usor. Toti ne dorim ca locuinta noastra sa arate bine si sa fie in tendinte dar nu reusim prin puterile noastre asta indiferent de bugetul de care dispunem. Si aici intervin de regula specialistii si anume designerii de interior care isi pot folosi cunostiintele si experienta si ne pot oferi un spatiu unic si cu un farmec iesit din comun fara a ne pune de cele mai multe ori la cheltuieli foarte mari. Un aspect important al unei locuinte il reprezinta perdele si draperii , acestea au un rol crucial in luminarea incaperii, centru observatiei unei incaperi il reprezinta zona geamului, iar daca aceasta nu este foarte bine reprezentata din punct de vedere stilistic atunci nu mai conteaza atat de mult restul modificarilor.

Mai bine zis puteti pune destul de usor locuinta dvs in valoare doar cu ajutorul unor perdele dar este mai greu invers. Asta pentru cei cu buget mai mic ar fi fi vesti bune. Pentru ca pana la urma costul unor storuri romane, rulouri, rulouri zebra sau panouri japoneze nu este indeajuns de mare sa rivalizeze cu o operatiune de finisaj plus achitarea unui ansamblu de mobilier. Puteti pune si perdele bucatarie pentru ca pana la urma si acolo pot aduce un efect aparte. Daca aveti o mobila noua si in tendinte puteti opta pentru niste perdele moderne. Ele vin la pachet cu o multitudine de modele draperii care va feresc de privirile indiscrete ale celor de afara sau va limiteaza lumina care vine in incapere.

    Indiferent cum va mobilati locuinta aveti nevoie de aceste accesorii. Bine acum exista si cateva tipuri de locuinte si anume cele high tech unde aceste accesorii sunt scoase datorita capacitatii geamului de a-si schimba culoarea prin actionarea unui buton. Dar este destul de scump sa va puneti astfel de geamuri mai ales ca sunt si consumatoare de energie electrica. Si pana la urma nu stiu cati isi mai doresc un consumator de energie in plus in casa, mai ales in aceasta perioada cand preturile tot urca la acest tip de utilitate. Incercati sa obtineti sfaturi de la specialisti din domeniu, si incercati sa aflati care modele de perdele se pot cumpara facute de-a gata sau care dintre ele au nevoie de modificari suplimentare in momentul in care vreti sa le montati in casa dvs


perdele ieftine, perdele ieftine

De ce ar trebui sa incercam seligrafie

In ultima vreme sunt destui cei care isi doresc sa personalizeze tot felul de obiecte pentru a le oferi cadou sau a le pastra drept amintire in diverse ocazii. Pentru toate aceste lucruri si multe altele care ar mai fi pe langa exista serigrafie bucuresti. Acestia pot executa la comanda imprimare tricouri bucuresti, personalizare obiecte, serigrafie textile, agende, personalizare, pixuri, brelocuri, brichete, carti de vizita, semne psi, indicatoare avertizare, serigrafie tricouri.

In aceste operatiuni se folosesc diferite tehnici care depind bineinteles de materialul pe care se executa desenul. Se pot face intr-o culoare sau mai multe. Cele mai versatile materiale pe care se pot utiliza o gama variata de culori sunt textilele. Si aici ne referim in primul rand la haine. Folosim ca exemplu tricourile pentru ca ele se pot face pe un ecran de print, folosind o tehnica aparuta in anii 70, si care din cauza calitatii ei se foloseste cu succes si in zilele noastre. Vom descrie aceasta tehnica in cateva cuvinte in randurile de mai jos.

In primul rand avem nevoie de un ecran pe care se va intinde si se va fixa tricoul. Acesta se gaseste in magazine speciale pentru acest gen de materiale, impreuna cu o pensula speciala care intinde vopseaua pe material. Tricoul trebuie intins bine pe ecran pentru a preveni vopseaua sa se stranga in anumite locuri pe el. Se poate folosi apoi o banda de cauciuc pe marginile ecranului de lemn ca sa putem avita strangerea vopselei la colturi. Aceasta banda ar trebui aplicata pe exterior pentru a defini zona de imprimare. La sfarsitul fiecarui tiraj ecranul se curata si banda se arunca pentru a preveni contaminarea materialelor viitoare.

Vopseaua pe care o folositi va trebui sa fie vascoasa in momentul in care o cumparati, pentru ca astfel ea poate trece usor prin panza si riscati sa stricati printul. Daca este prea vascoasa o poti dilua tu cu produse creeate special pentru acest lucru, dar ea este bine ca la inceput sa fie groasa. Este bine sa evitati si vopseaua care se usuca prea repede pentru exista riscul sa nu puteti termina printul si sa se usuce vopseaua in zone unde tu inca mai ai de lucru. De regula se folosesc vopseluri acrilice care adereaza foarte bine si pe plastic sau pe tot felul de matasuri.

   Dupa felul in care explicam aceste lucruri pare o treaba de amatori, si nu este tocmai fals acest lucru deoarece in tot mai multe locuri din lume exista multi oameni care isi creeaza singuri printingurile pe haine pentru a avea senzatia de unicitate. Unul din aceste locuri este Japonia unde in ultimii ani tinerii isi modifica singuri hainele fiind din ce in ce mai reticenti in a-si cumpara haine care se vand in serii mari si pe care le pot vedea la altii chiar in acceasi combinatie.

De aceea astazi multa lumea incurajeaza acest gen de activitate pentru ca in primul rand si stimuleza imaginatia si nu de putine ori oamenii au reusit sa inspire mari case de moda prin modelele pe care le-au creeat ei intr-un garaj. Nu costa foarte mult sa iti faci singur intr-un atelier improvizat propriile haine mai ales daca te si pasioneaza moda si tot ce implica un look original, incercati sa va creeati propriile haine si sa va definiti prin propriul stil.


materiale promotionale, serigrafie bucuresti

Un monstru preistoric va fi readus la viata de Rusia si Coreea

stirileprotv.ro Doua echipe de savanti, din Rusia si Coreea de Sud, au semnat o colaborare pentru clonarea unui mamut lanos. Ca sa poata readuce la viata animalele disparute in urma cu 4.500 de ani, ei vor folosi ramasite descoperite in Siberia.

La ambitiosul proiect vor lua parte cercetatori de la Fundatia Sooam Biotech, condusa de un controversat om de stiinta coreean.

Hwang Woo-Suk a declarat in anul 2004 ca a reusit sa creeze in laborator celule stem umane, dar, doi ani mai tarziu, s-a demonstrat ca de fapt falsificase datele prezentate. A fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru folosirea incorecta a fondurilor si pentru actiuni imorale.

Cu toate acestea, savantul are si reusite impresionante in domeniul geneticii. In anul 2005, el a clonat un catel, pe Snoopy, iar anul trecut a reusit aceasta performanta si cu un coiot american, specie aflata pe cale de disparitie.

Pentru a clona mamutii lanosi, cercetatorii vor inlocui ADN-ul dintr-un ovul de elefant cu ADN-ul care va fi extras din ramasitele unui mamut. Astfel va rezulta un embrion de mamut, care se va dezvolta in uterul unei female elefant, explica agentia de presa Yonhap, citata de FoxNews.
Cercetarile ar putea incepe chiar in acest an.

Initial, savantii rusi doreau sa realizeze clonarea mamutilor cu ajutorul specialistilor de la universitatea japoneza Kinki.

Jurassic Park va deveni realitate peste 5 ani. Savantii pregatesc clonarea unei specii disparute

Ramasitele gasite in Siberia sunt foarte bine conservate, iar descoperirea lor a fost posibila datorita incalzirii globale, care a topit solul inghetat.

Monday 12 March 2012

Parlamentarii UDMR nu participa sedinte pana cand nu se adopta HG pentru UMF Targu Mures

stirileprotv.ro Parlamentarii UDMR au primit, luni, mandat de la presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, sa nu participe la sedinta Camerei Deputatilor, asteptand adoptarea HG privind UMF Targu Mures.

18:00 Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit, luni seara, la Guvern pentru a se asigura ca proiectul hotararii privind infiintarea unei linii maghiare de invatamant la UMF Targu Mures va fi inclus pe ordinea de zi a sedintei de marti a Executivului in forma convenita imediat dupa reuniunea coalitiei.

La Palatul Victoria se afla atat premierul Mihai Razvan Ungureanu, cat si vicepremierul Marko Bela. Parlamentarii UDMR nu participa la sedintele de plen ale Camerei Deputatilor si Senatului, asteptand adoptarea hotararii de guvern privind UMF Targu Mures.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat anterior ca in coalitie s-a decis, luni, elaborarea unei hotarari de Guvern pentru infiintarea unei linii maghiare de invatamant la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, aceasta urmand sa intre in sedinta de Guvern de marti.

16:30 Sedinta de plen de luni a Senatului a fost suspendata din lipsa de cvorum, dupa ce UDMR a decis sa nu participe la lucrari.

Anuntul a fost facut de catre presedintele Senatului, Vasile Blaga, care a constatat lipsa cvorumului de lucru, dupa ce a fost facut apelul nominal. In plen au avut loc, anterior anuntului lui Blaga, doar declaratii politice ale senatorilor.

Anterior, liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat, luni, ca parlamentarii Uniunii nu vor participa la sedintele de plen ale acvestei Camerei pana cand Guvernul nu va adopta o Hotarare privind rezolvarea situatiei de la UMF Targu Mures.

"Nu participam la lucrarile Parlamentului, sa vedem daca este adoptata sau nu Hotararea de Guvern privind UMF Targu Mures", a spus Mate Andras. Intrebat daca decizia a fost luata la sedinta de grup a UDMR, liderul deputatilor Uniunii a declarat: "Dupa sedinta grupului, am primit acest mandat din partea presedintelui Uniunii".

El a mai spus ca nu este vorba despre un protest parlamentar, insa reprezentantii Uniunii vor sa demonstreze ca fara UDMR nu se poate guverna.

Anterior, se hotarase ca marti sa nu aiba loc sedinta de vot final la Camera Deputatilor. Secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau, a declarat, luni, ca deputatii nu vor avea in aceasta saptamana o sedinta de vot final asupra proiectelor de lege, decizia apartinand liderilor grupurilor parlamentare. "Liderii de grup au decis ca votul final asupra proiectelor de lege sa nu fie marti, ci saptamana viitoare, pentru a adopta mai multe proiecte de lege pana atunci in comisii si in plen", a explicat Pardau.

Aceasta este a doua saptamana in care deputatii nu dau votul final asupra proiectelor de lege, in timp ce opozitia isi continua protestul parlamentar si nu participa la lucrarile Legislativului. Deputatii lucreaza in aceasta saptamana doar trei zile, urmand ca de joi, de Ziua Maghiarilor de pretutindeni, sa aiba activitati in teritoriu.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca in coalitie s-a decis, luni, elaborarea unei hotarari de Guvern pentru infiintarea unei linii maghiare de invatamant la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, aceasta urmand sa intre in sedinta de Guvern de marti.

Kelemen Hunor a declarat, luni, ca liderul PDL, Emil Boc, a venit in coalitie cu un mandat care arata ca PDL sustine aplicarea Legii educatiei "in spiritul si litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotarari de Guvern pentru infiintarea unei linii maghiare la UMF Targu Mures". "Am discutat, luni, in coalitie despre situatia UMF Targu Mures, iar presedintele PDL, Emil Boc, a venit cu un mandat care suna in felul urmator: PDL sustine aplicarea Legii educatiei in spiritul si litera ei, iar acest lucru se poate face prin adoptarea unei hotarari de Guvern pentru infiintarea unei linii maghiare la UMF Targu Mures. In acest moment, discutam despre textul propriu-zis, despre continutul HG, astfel incat marti sa intre in sedinta de Guvern. Problema UMF Targu Mures speram sa fie rezolvata", a spus liderul UDMR.

Hotararea de infiintare a unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures va fi adoptata marti de Guvern si va asigura predarea in limbile maghiara si engleza in cadrul acestei structuri, a declarat, luni,, agentiei MEDIAFAX, vicepremierul Marko Bela (UDMR).

"Am reusit sa ajungem astazi la o intelegere si maine Guvernul va adopta o hotarare privind infiintarea unei noi facultati in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie. Va fi o noua facultate care va functiona in limbile maghiara si engleza si va cuprinde medicina si farmacia in limba maghiara, dar si medicina in limba engleza si alte cateva specialitati, deci va fi o facultate mai ampla", a afirmat Marko, la finalul sedintei de luni a coalitiei. Intrebat daca Guvernul nu se teme de faptul ca Senatul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures ar putea avea o opinie contrara. Marko Bela a precizat ca infiintarea noii facultati reprezinta atributia Executivului.

"Era obligatia Guvernului sa rezolve aceasta problema si, conform legii, infiintarea de facultati intra in atributiile Guvernului", a spus Marko.

USL va depune motiune de cenzura daca Guvernul Ungureanu adopta HG privind infiintarea liniei in limba maghiara la UMF Targu Mures, a anuntat, luni, fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei.

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Targu Mures, Constantin Copotoiu, a declarat, luni, ca nu crede ca va fi emisa o hotarare de Guvern privind infiintarea unei linii maghiare de invatamant, insa, daca va fi cazul, HG respectiva poate fi atacata in justitie.