Wednesday 16 May 2012

Cum sa alegeti un aparat de aer conditionat pentru locuinte

Intr-o zi calduroasa si umeda de vara, foarte putine facilitati se pot ridica la inaltimea asteptarilor dumneavoastra asa cum o face aparatul de aer conditionat 9000 din locuinta. Un aparat de aer conditionat raceste, dezumidifica si filtreaza aerul din locuinta dumneavoastra, facandu-l astfel mai curata si mai confortabila. Acesta este, fara indoiala, cel mai important motiv pentru care aparatul de aer conditionat a devenit atat de intalnit in locuinte, mai ales in cele localizate in zone cu climat calduros.

Spre deosebire de aparatele de aer conditionat de ferestre, portabil sau de perete, care nu pot raci decat o singura camera sau zona, o instalatie centrala de aer conditionat distribuie aerul in toata locuinta. Prima decizie cu care va trebui sa va confrutati si pe care va trebui sa o luati se petrece atunci cand trebuie sa va hotarati daca veti opta pentru un aer conditionat pentru toata casa, aer conditionat sharp pentru una sau mai multe camere, sau o pompa de caldura.

Producatorii de aparate de aer conditionat va ofera dimensiuni diferite ale acestora, pentru toate tipurile de produse. Intr-o astfel de situatie este foarte posibil sa nu stiti cat de mare trebuie sa fie aparatul de aer conditionat de care aveti nevoie. In ceea ce priveste aparatele de aer conditionat, „dimensiunea” lor se refera nu la marimea fizica a unitatii, ci mai degraba la capacitatea acesteia de a produce aer rece. Atat aparatele de aer conditionat centrale cat si cele pentru o singura camera sunt produse la capacitati diferite, astfel ca este important sa precizem felul in care acestea sunt masurate.

Capacitatea unui aparat de aer conditionat de a produce aer rece este masurata in unitati BTU, de cele mai multe ori.  Cu toate acestea, in cazul aparatelor de aer conditionat, mai mare nu inseamna neaparat mai bun. In primul rand, cu cat aparatul de aer conditionat are o capacitate mai mare, cu atat el va costa mai mult. De asemenea, este foarte important sa alegeti un aparat de aer conditionat a carei dimensiuni este potrivita pentru locuinta sau camera dumneavoastra.

Un aparat de aer conditionat care este prea mic nu va putea faca fata cerintelor intr-o zi foarte calduroasa de vara. De asemenea, un aparat de aer conditionat prea mare se va porni si opri mult prea des, rezultand intr-o dezumidificare slaba a aerului, ceea ce duce la un disconfort semnificativ. De fapt, este indicat sa luati mai degraba un aparat de aer conditionat usor mai mic decat aveti neaparat nevoie, in loc sa luati unul mult prea mare. De asemenea, circulatia aerului inauntru si afara din camera trebuie sa fie atent echilibrata pentru a va asigura functionarea eficienta a echipamentului.

Acesti factori, impreuna cu felul in care locuinta dumneavoastra este izolata, felul in care este folosita de catre dumneavoastra si familie, clima specifica zonei in care locuiti dar si multe altele trebuie luat in considerare atunci cand sunteti pe punctul de a alege aparatul de aer conditionat cel mai potrivit. Este, de asemenea, indicat dar nu obligatoriu, sa consulati un specialist in materie de echipamente de aer conditionat inainte de a lua decizia finala si sa nu faceti acest pas pe cont propriu, mai ales daca nu aveti experienta in domeniu.

De asemenea, garantia oferita de comerciant pentru aparatul de aer conditionat este foarte importanta. Incercati sa gasiti cea mai avantajoasa oferta pentru dumneavoastra, cea care se incadreaza in limitele dumneavoastra financiare, dar si cea care va satisface cat mai mult posibil nevoile de confort si siguranta in activitatile gospodaresti de zi cu zi dar si pe timp de noapte.


Tags: aer conditionat 9000

No comments:

Post a Comment