Saturday 14 April 2012

Avantajele unei pompe submersibile de inox

O pompă submersibilă din inox este fabricata pentru a fi plasată prin scufundare în apă sau într-un alt lichid care urmează să fie evacuat. Dar nu toate aceste pompe submersibile  sunt la fel. Unele pompe submersibile sunt fabricate din inox altele au corp din plastic.Acele pompe submersibile din plastic se folosesc deseori la deservarea apelor murdare.pompa submersibila din inox este folosita mult la lichid curat fara fibre cum ar fi apa.Există modele diferite ale acestor dispozitive mecanice, È™i ele sunt utilizate în diverse aplicaÅ£ii È™i activități cum ar fi forajul, în piscine, în iazuri, în fântâni, sonde È™i în canalizări, astfel pentru a numi doar câteva dintre ele.
Dacă aceste pompe submersibile sunt atât de faimoase, atunci înseamnă că trebuie să existe unele avantaje importante ale utilizării lor. Care are putea fi aceste avantaje?
Un prim avantaj al ultilizării unei pompe submersibile este reprezentat de în modul în care acestea au fost proiectate. Aceste pompe submersibile au fost concepute ca niÈ™te unități stricte de izolare, cu garnituri etanÅŸe ÅŸi sigilii care Å£in lichidul departe de componentele interne. Acest design asigură că pompa submersibilă nu va avea scurgeri È™i nici nu va produce un scurtcircuit electric atunci când este scufundată.
Pe langa faptul că pompa submersibilă este ermetic sigilată ÅŸi impermeabilă, există È™i multe alte avantaje ale utilizării unei pompe submersibile în locul celor non-submersibile. Unul dintre aceste avantaje este modul în care apa este pompată. Pompa submersibilă foloseÅŸte presiune directă pentru a împinge lichidul prin Å£eavă sau prin furtun, spre deosebire de cea non-submersibilă, care foloseÈ™te metoda de aspiraÅ£ie a lichidului. Utilizarea de presiune directă înseamnă că pompa poate transporta lichidele pe o distanţă mai mare într-un mod mult mai eficient decât cel al dispozitivelor de aspirare a lichidului.

De obicei pompa submersibila se compune dintr-o carcasa realizata dintr-un material necoroziv, un presostat, un rotor, o pereche de carbuni si un motor electric de 220 V. Motorul pompei submersibile este inchis ermetic in interiorul acesteia nepermitand comunicarea cu mediul in care aceasta activeaza.
Datorita functionarii in submersie a pompei evitarea coroziunii carcasei poate fi cel mai important aspect al sau. Acest lucru se face posibil datorita materialelor rezistente la actiunea apei din care sunt fabricate de regula aceste pompe. 
Sorbul indeplineste un rol cheie si anume pe de o parte prin intermediul sau apa este trasa si impinsa spre consumator. El dispune de un filtru ce impiedica corpurile straine sau anume impuritati sa ajunga in apa furnizata spre consum. Pe de alta partet sorbul este piesa care impiedica coborarea apei inapoi in mediul de unde a fost trasa in pompa. De buna functionarea a sorbului poate depinde intregul ansamblu al pompei. 
Utilitatea pompelor casnice in gospodarii este un fapt deja demonstrat. Avantajele folosirii uneia dintre variatele modele existente pot fi multiple. Pe piata sunt intalnite atat pompe submersibile pentru ape murdare cat si pompe submersibile pentru furnizarea apei casnice. Daca ne referim strict la cele pentru aplicatii casnice pornirea usoara sau protectia impotriva suprasarcinii constitue beneficii importante aduse consumatorului de acestea.
De asemenea tot in sfera avantajelor pot fi incluse capacitatea de mentinere a presiunii la un nivel ridicat, optim a impinge apa in gospodarie/spre consumator. Un aspect deloc neglijabil este acela ca motorul actionat electric al pompei submersibile poate fi conectat la un generator, acolo unde nu exista inca o retea electrica. 
Cele mai multe dintre pompele submersibile sunt dotate cu o protectie impotriva functionarii fara apa, tocmai pentru a preintampina avarierea motorului. In acest fel se va asigura intreruperea curentului doar in cazurile lipsei apei in foraj prevenind astfel arderea rotorului. 
Unele tipuri de pompe submersibile mai ofera avantajul unei amorsari usoare, ceea ce inseamna ca aerul poate fi eliminat foarte usor de pe linia de aspiratie. Pompele submersibile sunt construite astfel a rezista coroiziunii apei, rolul cel mai important in acest sens revenindu-i carcasei. Un alt factor important ce contribuie la rezistenta sa in timp il reprezinta proiectarea componentelor pompei submersibile din materiale de calitate.


pompa submersibila pret, hidrofor

No comments:

Post a Comment