Sunday 4 March 2012

Cele mai comune probleme dentare pe care le poti avea

Desi la o prima vedere ai putea spune ca durerile de masea sunt cele mai comune probleme pe care le poti avea cand vine vorba de igiena dentara, de fapt sunt mult mai multe probleme care te pot determina ca e timpul sa lasi frica la o parte si la mergi la dentist. Problemele cavitatii dentare si a dentitiei sunt destul de numeroase si pot veni in forme destul de variate, iar efectele nu sunt vizibile imediat. Oricum, e recomandat ca imediat de cum simti o durere sau neplacere in zona dintilor, sa te interesezi de un cabinet stomatologic in apropriere si sa te programezi pentru un control. Chiar daca nu ai facut nimic care sa para problematic pentru dentitia ta, cum ar fi sa mananci dulciuri sau sa bei lichide foarte reci ori foarte calde, probleme stomatologice pot aparea din simpla dezvoltare a unor bacterii care exista in gura oricum, si care daca nu sunt tinute sub control, pot sa-ti cauzeze probleme destul de mari. In continuare, sa aruncam o privire asupra celor mai comune probleme pe care le poti avea cu igiena cavitatii bucale si ce masuri poti lua pentru a le trata.

  • Respiratie urat mirositoare- Pe buna dreptate, aceasta e cea mai comuna problema pe care o poti avea si ea poate aparea si daca ai dintii sanatosi. Dezechilibrul acizilor gastrici poate produce gaze care pot produce un miros neplacut al respiratiei. Apoi, respiratia urata poate fi produsa de bacterii de pe limba, prin urmare e foarte important sa insistati pe curatarea limbii in timpul spalarii pe dinti.
  • Probleme cu gingiile: Problemele cu gingiile sunt cauzate in general de 3 situatii: igiena precara, predispozitie genetica si fumatul. Gingiile pot cauza probleme destul de serioase pentru ca bacteriile care o cauzeaza pot sa ajunga in sistemul sangvin, afectand in cele din urma inima. In caz de dureri de gingii, e imperios necesar sa mergi la stomatolog.
  • Sensitivitate dentara: Daca simti prea intens lichide calde sau reci, exista sanse mari sa suferi de sensitivitate dentara. Ce inseamna asta? Practic, radacina nervului din dinte e acoperita pentru a fi protejata, dar in unele cazuri poate fi expusa, astfel nervul fiind stimulat direct (si foarte dureros) de caldura sau frig.
  • Dinti ingalbeniti: Aceasta problema, mai mult estetica, e provocata de mancarea si bauturile pe care alegem sa le consumam. Cele mai periculoase in acest sens sunt cafeaua si vinul rosu, dar si o igiena orala precara. Alti oameni au o predispozitie pentru dinti mai galbeni, acest lucru neinsemnand de fapt ca persoana respectiva sufera de vreo boala. Din fericire, exista multe metode pentru inalbirea dintilor- intreaba-ti dentistul despre aceste tratamente.
  • Cariile: Caria e produsa de bacterii care se hranesc cu carbohidratii din alimente pe care in mod normal ar trebui sa-i curatam o data cu spalatul pe dinti. Dupa ce consuma carbohidratii, bacteriile elimina o substanta toxica destul de coroziva, care dizolva smaltul dintilor, iar apoi bacteriile continua sa-si “faca de cap” in crevasele dintre dinti, inrautatind infectia. Din pacate, o carie poate fi indepartata doar de stomatolog.
  • Erozie dentara: Desi aceasta afectiune e mai rara, aceasta trebuie evidentiata, mai ales pentru persoanele stresate la birou sau acasa. Acizii gastrici care sunt produsi in timpul stresului pot duce la eroziunea dintelui, uneori intr-un asemenea stadiu ca tot ce mai ramane din dinte e scoarta gingiei.

  • cabinet stomatologic, stomatolog

    No comments:

    Post a Comment