Sunday 4 March 2012

Studentii basarabeni din Romania i-au spus premierului Ungureanu ca vor sa lucreze part-time

Guvernul de la Bucuresti analizeaza posibilitatea modificarii unor acte normative, la solicitarile studentilor basarabeni din Romania, acestia cerand, printre altele, sa poata lucra part-time in Romania, a declarat premierul Mihai-Razvan Ungureanu, citat de Agerpres. Seful Executivului roman s-a intalnit sambata, la Iasi, cu reprezentanti ai studentilor basarabeni.

"Unele dintre propunerile studentilor mi s-au parut foarte interesante. Urmeaza sa facem o analiza aplicata asupra lor, mici corectii de curs asupra modului in care anumite pevederi de ordine ministeriale trebuie corectate sau innoite, astfel incat situatia lor sa se usureze", a declarat Ungureanu.

Seful Guvernului a mentionat printre solicitarile facute de studentii si masteranzii basarabeni "dreptul la munca''.

Ungureanu a afirmat ca studentii considera ca ar trebui sa aiba posibilitatea sa se angajeze in regim part-time oriunde ar gasi de lucru.

Premierul roman a declarat ca aceste chestiuni urmeaza sa fie apreciate in functie de prevederile legale.

"Contactul dintre un reprezentant al statului si cei care beneficiaza de programele de studii ale statului roman sunt cat se poate de utile, si pentru unii si pentru altii', a spus Mihai-Razvan Ungureanu, referindu-se la studentii basarabeni.

No comments:

Post a Comment