Saturday 3 March 2012

De ce ati cauta o pensiune in Busteni


O alegere inspirata – pensiunea Busteni
In orice anotimp muntele isi are farmecul sau. Iarna, crestele inzapezite, inspira mai degraba teama sedentarilor, amatori de vacante all inclusive in locatii cat mai exotice. Dar iubitorilor sporturilor de iarna le trezesc nostalgii si doruri inposibil de asternut in cuvinte. Dar nu conteaza de care parte a baricadei va aflati. Valea Prahovei ofera un refugiu de basm pentru oricine, oricand. O simpla plimbare prin padurile troienite, prin frunzele toamnei, printre mugurii primaverii sau explozia verii, departe de zgomotul si stresul orasului va incarca bateriile oricui.

Suntem nationalisti
Preferati sutele de kilometrii de partie impecabila din Austria?  Da, este cu siguranta altceva. O alta civilizatie a muntelui. Sau o civilizatie in adevaratul, si cel mai pozitiv, sens al cuvantului. Dar si putin snobism, negare de sine, de locurile de care suntem atasati. Si, daca e sa fim mai pragmatici, destul de departe, chiar si pentru adeptii transportului aerian. Sigur, A1 este cu siguranta cea mai aglomerata sosea in week-end. Desi va vine greu sa credeti, exista ore, ce e drept mai putin comode, in care traficul este decent. Asa ca, chiar daca Austria sau oricare din tarile cu traditie pentru schi raman destinatii de vacanta, pentru week-end-uri Valea Prahovei ramane, in special pentru bucuresteni, alternativa principala.

Oferta locala
Valea Prahovei inseamna Sinaia, Azuga, Busteni, Predeal. Fiecare din aceste statiuni are farmecul sau aparte. Sinaia ofera perspectiva schiului la 2000 de metri, Azuga - spinarea domoala a muntilor Baiului, Predealul – o oarecare detasare de crestele Bucegilor, dar o apropiere de masivele care marginesc Tara Barsei. Insa Busteniul este perla regiunii. Peretele Caraimanului este semnatura locului. Aduce aminte de maretia Alpilor austrieci.  

Pensiunea Busteni
Bine, orice turist va fi interesat si de posibilitatile de cazare. Daca Sinaina si chiar Predealul includ in oferta de cazare si impozante hoteluri, Busteniul atrage mai ales prin pensiuni cochete si initiative locale rustice. Cei care vor sa se relaxeze in inima naturii, sa se bucure de privelistea inconfundabila a regiunii, dar si de caldura unui semineu asezonata cu un vin de calitate vor alege cu pensiunea Busteni. O pensiune care exceleaza la capitolul discretie si caldura. O pensiune incadrata in peisaj, in care rusticul si modernul, istoria si prezentul se imbina armonios. Pensiunea are o capacitate de 32 de locuri, distribuite in apartamente 2 apartamente, 5 camere cu 3 paturi, 4 camere cu pat matrimonial si un tip single. Marele avantaj este ca turistul se poate gospodarii si singur, bucataria fiind complet utilata. La cerere insa, se ofera si demipensiune sau pensiune completa.

Ski pe partia Kalnderu
Partia Kalinderu, aflata in vecinatate, este locul ideal pentru cheltuirea energiilorsi, de ce nu, pentru distractie.  Cu o lungime de peste 1700 de metri si o latime de 60, altitudinea de plecare fiind la 1400 iar cea de sosire la 1030, aceasta partie nu pune probleme tehnice deosebite, fiind o partie de nivel mediu. Telescaunul ultramodern, tunurile de zapada, drumul ireprosabil pana la baza partiei sunt argumentele cu care municipalitatea spera sa convinga schiorii sa ramana cat mai mult aici sis a revina mereu cu placere. Ca dotari suplimentare merita amintite baby – skiul, 200 de locuri de parcare, bar , salon de asteptare. Daca sunteti pasionati de istorie, aflati ca numele partiei este imprumutat de Ioan Kalinderu (1840 – 1913), fost administrator al Domeniilor Coroanei Regale in timpul regelui Carol I.


pensiune busteni, pensiune busteni

No comments:

Post a Comment