Tuesday 13 March 2012

De ce ar trebui sa incercam seligrafie

In ultima vreme sunt destui cei care isi doresc sa personalizeze tot felul de obiecte pentru a le oferi cadou sau a le pastra drept amintire in diverse ocazii. Pentru toate aceste lucruri si multe altele care ar mai fi pe langa exista serigrafie bucuresti. Acestia pot executa la comanda imprimare tricouri bucuresti, personalizare obiecte, serigrafie textile, agende, personalizare, pixuri, brelocuri, brichete, carti de vizita, semne psi, indicatoare avertizare, serigrafie tricouri.

In aceste operatiuni se folosesc diferite tehnici care depind bineinteles de materialul pe care se executa desenul. Se pot face intr-o culoare sau mai multe. Cele mai versatile materiale pe care se pot utiliza o gama variata de culori sunt textilele. Si aici ne referim in primul rand la haine. Folosim ca exemplu tricourile pentru ca ele se pot face pe un ecran de print, folosind o tehnica aparuta in anii 70, si care din cauza calitatii ei se foloseste cu succes si in zilele noastre. Vom descrie aceasta tehnica in cateva cuvinte in randurile de mai jos.

In primul rand avem nevoie de un ecran pe care se va intinde si se va fixa tricoul. Acesta se gaseste in magazine speciale pentru acest gen de materiale, impreuna cu o pensula speciala care intinde vopseaua pe material. Tricoul trebuie intins bine pe ecran pentru a preveni vopseaua sa se stranga in anumite locuri pe el. Se poate folosi apoi o banda de cauciuc pe marginile ecranului de lemn ca sa putem avita strangerea vopselei la colturi. Aceasta banda ar trebui aplicata pe exterior pentru a defini zona de imprimare. La sfarsitul fiecarui tiraj ecranul se curata si banda se arunca pentru a preveni contaminarea materialelor viitoare.

Vopseaua pe care o folositi va trebui sa fie vascoasa in momentul in care o cumparati, pentru ca astfel ea poate trece usor prin panza si riscati sa stricati printul. Daca este prea vascoasa o poti dilua tu cu produse creeate special pentru acest lucru, dar ea este bine ca la inceput sa fie groasa. Este bine sa evitati si vopseaua care se usuca prea repede pentru exista riscul sa nu puteti termina printul si sa se usuce vopseaua in zone unde tu inca mai ai de lucru. De regula se folosesc vopseluri acrilice care adereaza foarte bine si pe plastic sau pe tot felul de matasuri.

   Dupa felul in care explicam aceste lucruri pare o treaba de amatori, si nu este tocmai fals acest lucru deoarece in tot mai multe locuri din lume exista multi oameni care isi creeaza singuri printingurile pe haine pentru a avea senzatia de unicitate. Unul din aceste locuri este Japonia unde in ultimii ani tinerii isi modifica singuri hainele fiind din ce in ce mai reticenti in a-si cumpara haine care se vand in serii mari si pe care le pot vedea la altii chiar in acceasi combinatie.

De aceea astazi multa lumea incurajeaza acest gen de activitate pentru ca in primul rand si stimuleza imaginatia si nu de putine ori oamenii au reusit sa inspire mari case de moda prin modelele pe care le-au creeat ei intr-un garaj. Nu costa foarte mult sa iti faci singur intr-un atelier improvizat propriile haine mai ales daca te si pasioneaza moda si tot ce implica un look original, incercati sa va creeati propriile haine si sa va definiti prin propriul stil.


materiale promotionale, serigrafie bucuresti

No comments:

Post a Comment